藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7122|回復: 36
打印 上一主題 下一主題

你想睇有線電視嗎? [複製鏈接]

任何有關電話 電視 或上網服務的投訴 全部可以搵電訊管理局.
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Re: 電訊管理局小冊子

電話﹕23898131
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

我和電訊管理局討論電訊問題 期間我地講到藍澄灣入伙一年 都無有線電視服務 個位先生給我一點意見. 不過我無興趣收看有線電視 如果你想睇 請你打8102 4100 樓宇內置組會教你點爭取. 或者你可以直接找專責葵青區的電訊督察:

吳少文先生  
電訊督察
樓宇內置組
電訊管理局

電話  2961 6286
電郵  smng@ofta.gov.hk

http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=5550&highlight=royhk

唔知現在業委會跟進成點呢?

[quote:9d9a6cb829="Royhk"]http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=5550&highlight=royhk

唔知現在業委會跟進成點呢?[/quote]

應該好快會有好消息公報 請大家奈心等待!! :yeah:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

[quote:7c82585143="atrick & Cherry"][quote:7c82585143="Royhk"]http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=5550&highlight=royhk

唔知現在業委會跟進成點呢?[/quote]

應該好快會有好消息公報 請大家奈心等待!! :yeah:[/quote]

Hoping that you are right.   :em18:  :em18:

話時話,大家有冇興趣睇銀河衛視??
而家可以join喇,非官方消息話有信黎藍澄灣,只要有居民想申請,
佢地除時入線,唔使等。(可向管理處提出)
講明,並非賣廣告,只不過響有線電視唔明朗,now寬頻電視冇得用底下,
居民可以多一個選擇,作為樓宇增值,賣層樓都值錢D。

客觀D講,吸唔吸引就見人見致 :dead:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:94683fb74a="dick&queenie"]話時話,大家有冇興趣睇銀河衛視??
而家可以join喇,非官方消息話有信黎藍澄灣,只要有居民想申請,
講明,並非賣廣告,只不過響有線電視唔明朗,now寬頻電視冇得用底下,

客觀D講,吸唔吸引就見人見致 :dead:[/quote]

我就對銀河衛視冇乜興趣啦 因為佢冇乜好睇既體育節目 我寧願等now寬頻電視
   :?:  :?:

2006 world cup 由有線取得播影權 咁現在rc 幾時才裝到呀? 有無人知??

[quote:95a9057414="dick&queenie"]話時話,大家有冇興趣睇銀河衛視??

客觀D講,吸唔吸引就見人見致 :dead:[/quote]

樓宇增值----
首要都係攪好保安及交通問題~ 而家仲要o禁o個個爛鬼密碼機入閘 再加埋酒店客o係屋苑四圍遊~ 點增值??
搭o個兩部小巴又火滾~ 自由行包車 仲有班次唔準~ 鍾意就開~ 唔鍾意就等足 15分鐘先開車~ 你話...點增值??
見過鬼就唔怕黑啦~