藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6558|回復: 33
打印 上一主題 下一主題

想查詢抹窗事宜 [複製鏈接]

我昨晚去睇番層樓時 發覺d 窗好好好 dirty 啊  :em07:
唔知道大家係用咩辦法去抹窗呀?  教教我丫......  :poor:
miffy :oh:

Re: 想查詢抹窗事宜

[quote:a7eb3758d3="米"]我昨晚去睇番層樓時 發覺d 窗好好好 dirty 啊  :em07:
唔知道大家係用咩辦法去抹窗呀?  教教我丫......  :poor:
[/quote]

用抹窗專用的磁石器,記得兩塊磁石均需縛住你的手,避免直接跌落街。

我係用Panasonic的抹窗器,幾好用架 :wink:

[quote:ec6b74032e="Charlie Brown"][quote:ec6b74032e="米"]我昨晚去睇番層樓時 發覺d 窗好好好 dirty 啊  :em07:
[/quote]

用抹窗專用的磁石器,記得兩塊磁石均需縛住你的手,避免直接跌落街。

[/quote]

但係....... 隻窗好大 bor 磁石器可以放到咁長嗎?  :?:

[quote:dd834c5247="米"][quote:dd834c5247="Charlie Brown"][quote:dd834c5247="米"]我昨晚去睇番層樓時 發覺d 窗好好好 dirty 啊  :em07:
[/quote]

[/quote]

但係....... 隻窗好大 bor 磁石器可以放到咁長嗎?  :?: [/quote]

可以啊,因為個兩條手繩有伸縮性!

題外話:

我諗呢兩日大家屋企d窗唔駛窗簾 都比室外d潮濕搞到白濛濛一片 我今日聽收音機話 用報紙抹 不但可以令d窗乾淨d 抹完仲唔會再起霧水...我今日試左啦 都好似得得地....

Panasonic抹窗器 幾好用架

唔知要幾多錢?
d霧氣好似係窗外 所以自己好難抹!
原居民2004~2013

咦.......... 用報紙抹入面窗都唔錯喎 我又要試下先!  :shock:

如果我地唔自己抹 咁我仲想問下其實我地D窗咁大隻
有沒有請人放隻抹窗船幫我地每家人抹窗呀? 有沒有這項服務? 如有! 係會幾耐抹一次呀?   :?:

抹窗的確係要非常小心,我就目擊過一單!

2/20日,地點88G van仔站。 兇手應該係三座F、G單位!
當我一家大細行至三座對出馬路,目擊一把掃把夾著一條毛巾,從高空飛墮!
其間正有一輛van仔正在站頭等客,掃把正正擊中van仔車頂,掃把即時斷開數節,散落地上!

當時如果不幸有人在van仔站,一定會做成傷亡!

應要求管業處用吊船替住戶抹窗! 我們是服務式住宅嗎!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

嘩......好危險啊!
我都想有人幫我們抹窗 為人為己安全D抹窗係好D!

應要求管業處用吊船替住戶抹窗! 我們是服務式住宅嗎!

我公司 30-stairs commercial building
都久不久有人坐吊船抹窗
原居民2004~2013