藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3384|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

天氣潮濕幾時開鮮風系統? [複製鏈接]

近日天氣潮濕幾時先開鮮風系統?開左之後間屋會乾爽好多之前夏天有幾日好潮濕但浪衫一樣好快乾或者有無朋友可以post個電話出來等我打去問下.

其實鮮風即係乜呀?係咪間間屋都有架?有無人可以解答一下?
:em06: ____________長路就算多漫長似沒盡頭 :poor: 您總緊靠著我輕挽我的手 :yeah: :oh: :sweat: :nowords: 那怕歲月一飄去未可留 :em21: 能找到真愛已足夠 :oops: :face13:

間間屋都有o架,o係玄關走廊頂
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

鮮風系統開左好久啦.. 哩.. 你地間屋入口天花咪有個lot ..
你可以用手去feel下. 係有wind gei .
:mrgreen:

鮮風系統開左好久啦.. 哩.. 你地間屋入口天花咪有個lot ..

係喎忽發奇想---現鮮風入口設於天台假如天台的業主開bbq大食會咁d鮮風咪夾雜炭燒牛扒豬扒香氣入屋乎?

[quote:b85fd3d3df="yo & lok"]

係喎忽發奇想---現鮮風入口設於天台假如天台的業主開bbq大食會咁d鮮風咪夾雜炭燒牛扒豬扒香氣入屋乎?[/quote]

吸風口在一樓停車場向山邊 基本上是吸費氣(如果有的話).
鮮風系統基本上應該24小時不間斷運作 否則違反批地條款. 犯法的...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

我聽D同事講佢地間屋牆身已經潮濕到出水,但我間屋冇,唔知係未鮮風系統的作用?!

鮮風系統係有除濕功能 大家可以落L1 一出門口 就會聽到鮮風系統運作聲 部機就係你頭頂 有時候鮮風系統故障時 地下有積水 証明鮮風系統應該有除濕.

[quote:95e9404666="J&"]我聽D同事講佢地間屋牆身已經潮濕到出水,但我間屋冇,唔知係未鮮風系統的作用?![/quote]

無錯 跟據有關人士解釋 鮮風系統所排放出架解風濕度約60% 絕對乾爽 :mrgreen:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

[quote:eb488472bd="atrick & Cherry"][quote:eb488472bd="J&"]我聽D同事講佢地間屋牆身已經潮濕到出水,但我間屋冇,唔知係未鮮風系統的作用?![/quote]

無錯 跟據有關人士解釋 鮮風系統所排放出架解風濕度約60% 絕對乾爽 :mrgreen:[/quote]  

加分!  :em11: