藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6308|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

有冇方法令到酒店不能再營業 [複製鏈接]

自從對面酒店開業至今,對藍澄灣住客做成很大的負面問題,人神共知。甚至人神共憤~~~ :evil:
酒店開業,對環境影響,清潔問題,交通問題,無數是是非非。
自由行人士不排隊、大吵大鬧、L1為了方便酒店住客出入,將防煙門大開、
蛇仔路黃色酒店門牌影響市容........等等 :em03:
現在對面酒店警鐘,又因為自由行人仕,行為不當而響過不停。 :em20:
地產同我講,現在藍澄灣交易市場勁差,有客響商場傾傾下,見到自由行人仕,
好似走難咁,響L1衝入來,當堂嚇到轉頭走人。 :em07:
實在對一個私人住宅來說,係一個嚴重滋擾。 :em13:

綜合每個問題,同埋住客質數。跟本係永遠沒有辦法解決,除非大家搬走,離開藍澄彎。 :em06:

狄士尼九月開幕,所有外省人(特別一些收入底、教育水平底),來香港玩的自由行人仕,一定會去狄士尼,同樣地會住較cheap的酒店......。 :em05:
到時對面酒店實Full booking ,幾千個外省佬響度出沒.....會係點。 :|

唯一解決方法,係要對面酒店執笠,不能再營業 :evil: ,先係治本方法。
現廣發英雄帖,請各界;法律人仕、環保人仕、正義人仕、吾妥李生的人
提供計策...... :em14:

有冇方法令到酒店不能再營業 :em19:

1個好挑戰性既問題,又要令酒店執笠,又要不損RC形象!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

long time no see "mmmmmm"
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

有呀. 買左佢 然後摺左佢  :mrgreen:

其實係得既
你去黃金搵一堆吉碟
之後去佢地門口
寫大大隻字我而家賣緊4仔 同老番
再搵堆neighbour扮客

勁煲煙

差佬周你就話
賣吉碟唔得呀
吹呀

一時右搵女neighbour扮雞
自己老公扮返客
一味企佢地門口
望下望下
煲下煲下煙

差佬周你就話
兩公上床婆講價唔得呀
吹呀

之後我地晒返d打晒格仔既相比大陸touring website
人民日報
一本大便
唱話有住客玩野
千萬唔好去
3更酒店

得左

“三更”酒店為害。
any body has 拉登電話? :em12:
永遠愛著您 :em21: [/code]

"有冇方法令到酒店不能再營業"
我都想知有冇方法 !
JANICE :em11:

[quote:74827722d2="dick&queenie"]“三更”酒店為害。
any body has 拉登電話? :em12:[/quote]

拉登要炸都炸布殊先啦~
見過鬼就唔怕黑啦~

平心而論 大家買藍澄o既時候
唔通無預對面會住自由客咩?

其實只要管理公司做得好
將自由客對藍澄住客的影響減到最低
河水不犯井水 大家都唔駛煩啦!
Home: http://www.celialee.net

無錯 酒店其實唔係太大問題 大家買樓時都預0左有大陸客架啦
只係管理出現問題 點解大家唔認認真真想下 點樣炒0左間管理公司
重新建立一間由業主話事 唔受長實影響0既公司呢......
管理係藍澄灣根本架嚴重問題...........
請大家三思一下...............