藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3669|回復: 15
打印 上一主題 下一主題

每朝酒店住客都屯積88F/88G站頭,點算? [複製鏈接]

已連續數天9:15AM左右集結超過30個自由行於小巴站頭等車,小弟已連續2天搭的士了,請問應提早至幾點出門口先可避過此等情況呢?請賜教 :?:

另知道酒店會積極解決此問題抑或不會理會呢 :em01:

Re: 每朝酒店住客都屯積88F/88G站頭,點算?

[quote:46d00b9e8b="Charlie Brown"]已連續數天9:15AM左右集結超過30個自由行於小巴站頭等車,小弟已連續2天搭的士了,請問應提早至幾點出門口先可避過此等情況呢?請賜教 :?:

另知道酒店會積極解決此問題抑或不會理會呢 :em01:[/quote]

今日我9:25落到去肯定已經唔止30人喇我見佢地迫咗上架小巴但應該仲有50人左右未上而且仲有好多o係六座果邊湧緊出黎場面非常壯觀啊~我以為開片咋...雖然我今日係一早諗住搭的士返工但估唔到落到去佢地會同我爭的士搭~~~ :x

我平時八點幾出門口就好d
乜九點後就咁差架?
唉....
好.....努力爭取村巴,到時趕走埋個小巴站~~~~
永遠愛著您 :em21: [/code]

呢樣野都幾麻煩,本來我以為住酒店開O帖嶆陸s店專車,RC可以多條線坐,點知人算不如天算,D酒店客反過O郎P我O膋夾息丑C

[quote:e44cfb1291="Ray008"]呢樣野都幾麻煩,本來我以為住酒店開O帖嶆陸s店專車,RC可以多條線坐,點知人算不如天算,D酒店客反過O郎P我O膋夾息丑C[/quote]

我同你想法一樣....唉~ 原來只係一廂情願...  :em06:
見過鬼就唔怕黑啦~

有無人知穿巴進度如何?

幾個星期都是座的士到青衣城  :em01:
超頻COD中 (Compulsive Obsessive Disorder)

不如早d出門啦
呢個係最實際0既方法

對呀 早d出門啦. 小巴是"公共小巴" 難道不准自由人上車? 只怕到時是RC被人家投訴 - 歧視!
都好難投訴 試問有邊個(包括現在正在看這文章的你) 自己去旅行(做自由人)的時候 不會選最方便又平的交通工具 而且RC d 酒店只有 88F/88G到 我地住係香港耐就知出面有巴士去其他地方 但佢地應該不大知道.

有時候都有想過 如果自己唔鍾意d自由人 但當有一日自己去其他國家做自由人的時候 d 原居民會點睇自己???? 會唔會俾白眼我睇????
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:4ffe00611b="kk-in-hk"]對呀 早d出門啦. 小巴是"公共小巴" 難道不准自由人上車? 只怕到時是RC被人家投訴 - 歧視!
都好難投訴 試問有邊個(包括現在正在看這文章的你) 自己去旅行(做自由人)的時候 不會選最方便又平的交通工具 而且RC d 酒店只有 88F/88G到 我地住係香港耐就知出面有巴士去其他地方 但佢地應該不大知道.

有時候都有想過 如果自己唔鍾意d自由人 但當有一日自己去其他國家做自由人的時候 d 原居民會點睇自己???? 會唔會俾白眼我睇????[/quote]Very agree !!!!!
希望問題可以快D解決!!! 大家有好日子過 !!!

可否要求增加班次?