藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8928|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

泳池入口 [複製鏈接]

今日下午 諗住落泳池游水 好似平日一樣 等唔到去三樓果架lift 咁就落五樓轉lift啦 剛剛有兩個女仔 可能係新搬入來既 問緊大堂個管理員 究境點至可以去到泳池 佢地話"D lift都去唔到三樓既?"; 而我都有兩個問題 :

(1) 點解只係得一部lift去到三樓 去親泳池都要睇下好唔好彩 好彩就即中啦 第一架lift就去到 唔好彩就好似我今日咁 等唔到就要去五樓轉lift ;

(2) 點解會所明明有入口可以去泳池 點解唔開多個入口收入場飛 係都要我地D住一、二座既行咁遠入泳池呢?

**以上兩個問題外 仲有一個奇怪問題 就係大堂個管理員竟然答果兩個女仔話會所可以入泳池 點做管理員呀? 自己管理既範圍都唔清楚??? :em05:

方法有2 .
1> 撘lift 落2樓. 行樓梯上一層.
2> 去會所 由後門出

會所有兩度門係可以出泳池既。

一度係兒童遊戲室果度 一度係睇報紙果度d玻璃門。

但唔知點解 一定唔俾人出架!

問過會所d人 佢地答埋d廢話!

仲有呀! 上個月去泳池部lift係分開按鍵架! 又唔知點解又無左。 :roll:

不如你地同管理處反映下啦!

[quote:e0a15754e8="肥度"]方法有2 .
2> 去會所 由後門出[/quote]

1> 唔可以 L2去L3 or L5一定要經過有alarm的門先出到去. 估係保安設計.
2>but 會所職員會要你由自己果座落去.

另外如果部lift分開左收order 朝早返工時段L3部lift搵你坐都得啦 因為係人都按曬兩組lift 結果層層停!!!!!!!
去L5轉lift好過 我果座去年L5管理員可以幫你派lift由L5去L3(佢override大堂按鍵) 今年個管理員無咁做 :HIT:  重要衰到有師奶明知我要去L3 死都要爭住要先按上39樓.  :em10:  :em10:   :em08:
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:4215b297c0="kk-in-hk"][quote:4215b297c0="肥度"]方法有2 .
2> 去會所 由後門出[/quote]

1> 唔可以 L2去L3 or L5一定要經過有alarm的門先出到去. 估係保安設計.
2>but 會所職員會要你由自己果座落去.

另外如果部lift分開左收order 朝早返工時段L3部lift搵你坐都得啦 因為係人都按曬兩組lift 結果層層停!!!!!!!
去L5轉lift好過 我果座去年L5管理員可以幫你派lift由L5去L3(佢override大堂按鍵)
今年個管理員無咁做 :HIT:  重要衰到有師奶明知我要去L3 死都要爭住要先按上39樓.  :em10:  :em10:   :em08:[/quote]

絕對同意,事實係咁!
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

Re: 泳池入口

[quote:5f7e5a4d86="一家四口"]今日下午 諗住落泳池游水 好似平日一樣 等唔到去三樓果架lift 咁就落五樓轉lift啦 剛剛有兩個女仔 可能係新搬入來既 問緊大堂個管理員 究境點至可以去到泳池 佢地話"D lift都去唔到三樓既?"; 而我都有兩個問題 :

(1) 點解只係得一部lift去到三樓 去親泳池都要睇下好唔好彩 好彩就即中啦 第一架lift就去到 唔好彩就好似我今日咁 等唔到就要去五樓轉lift ;

(2) 點解會所明明有入口可以去泳池 點解唔開多個入口收入場飛 係都要我地D住一、二座既行咁遠入泳池呢?

**以上兩個問題外 仲有一個奇怪問題 就係大堂個管理員竟然答果兩個女仔話會所可以入泳池 點做管理員呀? 自己管理既範圍都唔清楚??? :em05:[/quote]

(1) 咪就係 煩到死 但係之前試過分開2個制 又係好麻煩 搞到層層停 一係唔記得按另一個制 等到蚊~
(2) 我諗係為左慳錢....

其實仲可唔可以整多一組制係停到三樓架lift隔離 去三樓的可以按尼組制叫呢架lift 上來 而其餘兩組可以照舊控制三架lift 架呢??

其實有無人知道點解唔可以用會所既門入去泳池?
===

[quote:a90cbeb5ad="Jess&Burns"]其實有無人知道點解唔可以用會所既門入去泳池?[/quote]

因為更衣室設係35座中間 所以入口都係設係o個個位置囉...
Rambler Crest Soccer Club

[quote:ab3bd824d6="Eddy Lam"][quote:ab3bd824d6="Jess&Burns"]其實有無人知道點解唔可以用會所既門入去泳池?[/quote]

因為更衣室設係35座中間 所以入口都係設係o個個位置囉...[/quote]

下?? 但係我地要响會所買飛架喎. 咁買完飛咁可以直接落去 重方便啦.
===