藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: gaga
打印 上一主題 下一主題

藍澄會 會費 [複製鏈接]

成日都講所謂會所,咪即係....."三更"酒店的"六凶間"囉

頂,有咩比人玩唧,又冇保齡球、又冇壁球、又冇波波池、邊度係屋苑會所。
睇埋D花花草草、dinner room 、會議室、聞下香薰。
跟本就係酒店既設備"佛斯連田"。 :!:

各位,不要發夢吧,藍澄灣跟本係冇會所架。試想一想,1.3 per feet管理費(包上網),仲想點呀~~~ :em05:
人地柏麗灣有主題會所,要1.7per feet (不包上網),果D先叫做私人屋苑會所。 :em11:  :em11:

見咁近酒店,有個所謂藍澄會,咪叫住客入會益佢地囉。
都係一句,服務式住宅的藍澄灣係冇會所,要玩野,咪入人地個會囉。
唔玩,咪唔好入...好簡單。 :twisted:

唔妥咩,同我打官司囉.......吹呀!!! :em13:  :em13:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
永遠愛著您 :em21: [/code]

好! 一拍兩散!
藍澄灣係無私人會所的
我入去玩? 得! 每次比就制
一係就$150永久會藉
否則要我個個月付?  幫手養會所? No way !
和黃 您自己養吧 !
原居民2004~2013

[quote:f1804936c1="vivian"]好! 一拍兩散!
藍澄灣係無私人會所的
我入去玩? 得! 每次比就制
一係就$150永久會藉
否則要我個個月付?  幫手養會所? No way !
和黃 您自己養吧 ![/quote]

絕對正確 大家要醒過來 唔好做傻仔傻女去每月補貼酒店同會所呀.

no "ball ball pool"????? :em03:

[quote:a990ab8cd9="dick&queenie"]成日都講所謂會所,咪即係....."三更"酒店的"六凶間"囉

頂,有咩比人玩唧,又冇保齡球、又冇壁球、又冇波波池、邊度係屋苑會所。
睇埋D花花草草、dinner room 、會議室、聞下香薰。
跟本就係酒店既設備"佛斯連田"。 :!:

各位,不要發夢吧,藍澄灣跟本係冇會所架。試想一想,1.3 per feet管理費(包上網),仲想點呀~~~ :em05:
人地柏麗灣有主題會所,要1.7per feet (不包上網),果D先叫做私人屋苑會所。 :em11:  :em11:

見咁近酒店,有個所謂藍澄會,咪叫住客入會益佢地囉。
都係一句,服務式住宅的藍澄灣係冇會所,要玩野,咪入人地個會囉。
唔玩,咪唔好入...好簡單。 :twisted:

唔妥咩,同我打官司囉.......吹呀!!! :em13:  :em13:[/quote]

agree! 玩就入會唔玩都不用貼,才千幾戶﹐1.3元∕呎養不起會所的 不要發夢!
當有間 Physical在樓下算了!反正大家都無人想管!都是只在網上說要甚麼想甚麼,我在說甚麼?有留意前幾集的樓市傳真就知道!是有關馬鞍山一屋苑的管理費的
忠言逆耳﹑預左比人罵,總之有千幾戶一齊比錢,無問題!我很灰心,只想大家關心自己有多少錢,有幾多錢可以花,我以後也不會理了

$100- per a year!

三個月後 我是不會續會藉的 如將來酒店落成 我們還要和
遊客共用會所 真的不值得要額外付$150

據了解 青衣機鐵站旁的盈翠半島 亦沒有收取會所月費的
只是使用什麼設施 個別付錢的

[quote:9dad2a3e77="auline"]三個月後 我是不會續會藉的 如將來酒店落成 我們還要和
遊客共用會所 真的不值得要額外付$150

據了解 青衣機鐵站旁的盈翠半島 亦沒有收取會所月費的
只是使用什麼設施 個別付錢的[/quote]

賬目上有沒有補貼? 以我們千幾戶的1.3/呎可否和盈翠半島相比?可否收支平衡?

青衣城盈翠半島現時管理費為 HK$1.4/呎 會所無須入場費 玩野就用者自負 講到設施 直情冇得比.....

Re: 藍澄會 會費

[quote:e0f79e08a0="半伯"][quote:e0f79e08a0="matthewlee"]點解唔想下每件事都有利有弊?
大約半年前和黃回覆會所是獨立經營 自負盈虧 不用管理費補貼

我想這是合理的 都算是用者自付 會所使用者不多 亦不能太多 所以補貼程度比上網高得多! 而且會所通常都是虧本的 實報實銷 未必是好事!

希望大家知道沒有東西是免費的 包括上網 村巴 會所等 只是用另一方式把費用算在大家身上! 留意盤賬 可能發現費用包在管理費上並不化算!

多關心大家的管理費賬目 今天小便宜可能令將來吃大虧![/quote]

我覺得這裡的人都明白什麼是用者自付 只係唔值每月都要比入場費 我地唔係貪小便宜 入去玩野仲要比錢架 正如有網友話屋企有老人家 佢地都係想有個地方可以坐下 睇下報紙 錦樣都要比錢 我估佢地零願坐晒係平台率腳趾 La.
既然會所是獨立經營 自負盈虧 你又話會所通常都是虧本的 錦即係話將來酒店同會所無生意的話 就會轉架係我地D管理處度 什麼 歪理呀? 唔好再誤導大家 La 除非閣下支持冬季冇水游 冇波打?會所仍然每月付鈔入去睇報紙 我都焦話可說.
請大家睇清楚係一條好長?費用 住十年就比足十年錢架.

本人讀書少 唔識計數 只係對事 得罪晒.
[/quote]

邊個屋苑的會所是有錢賺的,可以入賬,請告訴大家至少聽濤雅苑,雅典居港灣豪庭,都是補貼會所,買樓時也要考慮會所是有費用的,所以有人故意選沒有會所的屋苑,
你食鹽多過我食米,你說得出,一定找得到的!
會所本身是為其他項目增值,自己通常是虧本的,所以酒店有理由補貼經營者,這是我的歪理!