藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 肥度
打印 上一主題 下一主題

你認為藍澄灣可以養狗嗎 ... [複製鏈接]

[quote:88fefc7acb="公公婆婆"]除左要儲錢搬,仲有一個難題...
係層樓一路都賣唔出
放左好耐喇
價都減埋
唉都唔明點解咁耐 :?:[/quote]

係啦 想放都要有人買先得...有人買 自己都未必咁快搵到心水樓...
而家D樓真係好貴呀!我想要間三房單位 因為我地有太多書 亦都想樂比可以有多D地方走動....但係三房好貴喎!

[quote:ae8d5060a7="Tomato"][quote:ae8d5060a7="diedsee"][quote:ae8d5060a7="肥度"]

其實d狗...吾係無端端吠...多數都係d人行過 .... 嘈... 佢地先吠...

[/quote]
你呢個 point 我都想加小小意見 如果我嚮屋企聽到狗吠聲 我真係唔會知係樓上 or 樓下 or 隔離果隻吠 or even 更遠的狗對窗吠 但滾你處往往一口咬定係你果隻吠 點解?  因為佢行過去你門口時有聲音 (如拍門 / 按門鐘 / 腳步聲) 令到你隻狗吠 (呢程明明係狗的本能反應...) 所以 confirm 係你隻狗吠 that's it!!!  :dead:[/quote]

好似好耐之前 每晚1、2點樓上都有兩隻狗0向屋企跑呀...吠呀..
後尾先知 原來隻狗係樓下0架...隔左隔火層都傳到上來....好勁!!
真係好擔心D人以為我樂樂比比.....SECURE話知道唔係 因為企0向我地門口 樂樂比比無吠....0下!!咁默即係成日定時定候0向我屋企門口莊我地LOR???[/quote]

無錯..有d 管理員真係定時定候巡樓既時候走去你門口試...

有次...佢以為我屋企無人..其實我係度...佢走黎吾按鐘啦...剩係係門口踏地..細細力拍門...跟住引左我win win 跑出去吠佢...我即刻抱起我win win 安撫佢...再係防盜眼睇... 見佢走去隔離做同樣野...我真係想開門鬧佢...

其實好多狗狗係屋企吾會亂吠...佢地吠有好多時都係主人返黎..吠兩句...or 有陌生人係門口...講野...古古怪怪咁行黎行去....

平時..佢聽慣既聲都吾會理...

[quote:caa73ff5fb="肥度"][quote:caa73ff5fb="Tomato"][quote:caa73ff5fb="diedsee"][quote:caa73ff5fb="肥度"]

其實d狗...吾係無端端吠...多數都係d人行過 .... 嘈... 佢地先吠...

[/quote]
你呢個 point 我都想加小小意見 如果我嚮屋企聽到狗吠聲 我真係唔會知係樓上 or 樓下 or 隔離果隻吠 or even 更遠的狗對窗吠 但滾你處往往一口咬定係你果隻吠 點解?  因為佢行過去你門口時有聲音 (如拍門 / 按門鐘 / 腳步聲) 令到你隻狗吠 (呢程明明係狗的本能反應...) 所以 confirm 係你隻狗吠 that's it!!!  :dead:[/quote]

好似好耐之前 每晚1、2點樓上都有兩隻狗0向屋企跑呀...吠呀..
後尾先知 原來隻狗係樓下0架...隔左隔火層都傳到上來....好勁!!
真係好擔心D人以為我樂樂比比.....SECURE話知道唔係 因為企0向我地門口 樂樂比比無吠....0下!!咁默即係成日定時定候0向我屋企門口莊我地LOR???[/quote]

無錯..有d 管理員真係定時定候巡樓既時候走去你門口試...

有次...佢以為我屋企無人..其實我係度...佢走黎吾按鐘啦...剩係係門口踏地..細細力拍門...跟住引左我win win 跑出去吠佢...我即刻抱起我win win 安撫佢...再係防盜眼睇... 見佢走去隔離做同樣野...我真係想開門鬧佢...

其實好多狗狗係屋企吾會亂吠...佢地吠有好多時都係主人返黎..吠兩句...or 有陌生人係門口...講野...古古怪怪咁行黎行去....

平時..佢聽慣既聲都吾會理...[/quote]

講得0岩 我樂比都係我隻佬返先吠 (我返來佢地竟然唔吠... :em06: ) 或者有人企0向門口講野先吠兩聲....其實狗狗好簡單 你唔撩佢 佢地真係彩你都傻....

[quote:d3bbc984cd="肥度"][quote:d3bbc984cd="Tomato"][quote:d3bbc984cd="diedsee"][quote:d3bbc984cd="肥度"]

[/quote]

平時..佢聽慣既聲都吾會理...[/quote]

:shock:  :shock:  :shock: 佢地真係咁賤?我以為公屋居屋先係咁!
上次我同佢地嘈,話你係咪會用哩d方法黎試我有冇養狗,佢理直氣狀咁話唔會!唔會用哩d手法!
竟然講一套做一套! :em13:
點都好,佢地咁樣試法,完全唔知狗係乜野!!!
就等於0係警察面前扮賊扮遊蕩!冇腦 :x

全港可養狗屋苑名冊  

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=5813682&extra=&highlight=%A5%B4%B3y&page=1
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:7bf7200948="Robert"]全港可養狗屋苑名冊  

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=5813682&extra=&highlight=%A5%B4%B3y&page=1[/quote]

好多都好貴AR~~~所以要儲0下錢先~

藍澄灣是不可以養狗的 但依然有很多很多...... 又如何?

[quote:666f9abd58="kitty&Raymond"]藍澄灣是不可以養狗的 但依然有很多很多...... 又如何?[/quote]

其實我都唔明 管理處成日叫人門口唔好放地氈 唔好放鞋 但係仲有好多好多人都係咁做 我都好唔明....

我覺得呢個問題.....如果有一日你唔再驚狗 養左狗 當隻狗係你家人 或者你會明白....當我怕狗0個陣 我都問過呢問題 但係我自從養左狗之後 我就明白...

我都好唔明...... :x

[quote:88af7d8e59="kitty&Raymond"]我都好唔明...... :x[/quote]

你咁討厭狗 查實你知唔知我下星期BBQ會帶樂樂比比去0架 如果你介意 我地一家四口就唔去喇....