藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: chee
打印 上一主題 下一主題

有關今日開始改路 [複製鏈接]

[quote:5c20c141ac="grassman"][quote:5c20c141ac="wychan"]斜路落呢然後右轉會興左轉上斜的車容易發生危險...
:em16:[/quote]

咁都撞,週圍都會撞啦! 有冇牌架!
細佬仔走出馬路,仲危險啦,又冇羅牌![/quote]

我都覺得應該以細路仔安全為先.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

仲應該加設的士站 而小巴就同意在各座大廈前面下車  有時下雨天 小巴都會在56座落客.

[quote:b66590210a="josyuen"]仲應該加設的士站 而小巴就同意在各座大廈前面下車  有時下雨天 小巴都會在56座落客.[/quote]

你係咪想講等客區呀?  的士站就免喇, 的士站=的士集散地,的士又唔熄匙,會攪到人多車多廢氣多!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:20ecd40dd9="grassman"][quote:20ecd40dd9="josyuen"]仲應該加設的士站 而小巴就同意在各座大廈前面下車  有時下雨天 小巴都會在56座落客.[/quote]

你係咪想講等客區呀?  的士站就免喇, 的士站=的士集散地,的士又唔熄匙,會攪到人多車多廢氣多![/quote]Agree!!!

[quote:fa2e2f5f6f="wychan"][quote:fa2e2f5f6f="Mansion"]建議d校巴落斜路後要轉右 行經 T3 -> T2 -> T1 -> 係會所上落

這樣就可靠近大廈這邊的行人路啦 應該會安全D -> 然後經酒店

-> T6 再靠近大廈這邊的行人路上落 -> T5 -> 上斜路離開.

:?:    :?:[/quote]

斜路落呢然後右轉會興左轉上斜的車容易發生危險...
斜路落轉右是要讓路。

引言回覆:

如果全部車都只可右轉  包括小巴  咁樣可以所有人在大廈前面上車  無禁危險  然後先行大運轉右上蛇仔路!
另外  我都係想問係未曾經開會通過  因為尋晚管理處係咁講!!!!!  

Could anyone tell me why we need such a new arrangement please?

[quote:89ba1fee42="Billy"][quote:89ba1fee42="grassman"][quote:89ba1fee42="wychan"]斜路落呢然後右轉會興左轉上斜的車容易發生危險...

咁都撞,週圍都會撞啦! 有冇牌架!
細佬仔走出馬路,仲危險啦,又冇羅牌![/quote]

我都覺得應該以細路仔安全為先.[/quote]

Agree with Billy and grassman !!!

[quote:1e00a1691a="fishandling"][quote:1e00a1691a="wychan"][quote:1e00a1691a="Mansion"]建議d校巴落斜路後要轉右 行經 T3 -> T2 -> T1 -> 係會所上落

這樣就可靠近大廈這邊的行人路啦 應該會安全D -> 然後經酒店

-> T6 再靠近大廈這邊的行人路上落 -> T5 -> 上斜路離開.

:?:    :?:[/quote]

斜路落轉右是要讓路。[/quote]

Agree !

[quote:7ea382437f="KY"]
引言回覆:

如果全部車都只可右轉  包括小巴  咁樣可以所有人在大廈前面上車  無禁危險  然後先行大運轉右上蛇仔路!
另外  我都係想問係未曾經開會通過  因為尋晚管理處係咁講!!!!!  

Could anyone tell me why we need such a new arrangement please?[/quote]

上次業委開會有講.
因為繁忙時間車流太多.
所以要做車流管制.
因為車太多會做成一定危險.
(由期下雨天就更危險)
我都覺得一定要做d arrangement.

個arrangement剛開始有些少問題都唔出奇.
期實大家有意見可以同管理處/業委會講下.
fine tune 吓就會做得更好...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

因為繁忙時間車流太多.
所以要做車流管制.
因為車太多會做成一定危險.
(由期下雨天就更危險)
我都覺得一定要做d arrangement.

但我覺得今次令到小朋友成為受害者!
如果下雨天  搭小巴有上蓋擋雨  搭的士可以在各座大堂前停  搭校巴則要走出馬路由花糟個邊上車!
另外  小巴可以係第5座調頭  的士可以係邊座停等客都得  校巴上完就走卻要行大運
:?: