藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 老鼠倫大米
打印 上一主題 下一主題

可否要求泳池加開夜場 [複製鏈接]

其實已經討論過好多次架啦....
想是想.
但似乎因為泳池的設計問題..沒有可能.

希望可以睌上只開一段 例如3 -5 座中間的泳池. 那麼要整燈都只係中間的部份. 會比較不影響民居 ( 我諗 )
===

[quote:14117dd50b="Jess&Burns"]其實已經討論過好多次架啦....
想是想.

希望可以睌上只開一段 例如3 -5 座中間的泳池. 那麼要整燈都只係中間的部份. 會比較不影響民居 ( 我諗 )[/quote]

又幾好提議喎~
Rambler Crest Soccer Club

[quote:63cce96b38="Eddy Lam"][quote:63cce96b38="Jess&Burns"]其實已經討論過好多次架啦....
想是想.

希望可以睌上只開一段 例如3 -5 座中間的泳池. 那麼要整燈都只係中間的部份. 會比較不影響民居 ( 我諗 )[/quote]

又幾好提議喎~[/quote]
其實一樣會有問題 因為泳池係兩邊通o既 即係話可以泳過去 好似d人泳出防鯊網咁.

無意外當然無問題啦 如果有人o係範圍外浸親 責任又會係邊個負呢? 依家理性d咁諗 就緊係個當事人自己負責啦 但係如果你係當事人o既家人 就會怪人o地點解會俾佢泳出範圍外 點解會無救生員睇到 點解會咁樣安排......
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:38e4c6ba8d="rstfung"]好就好!!! 但似乎沒有這個可能 因為我地個池沒有燈光照明 所以晚上不能開 如要加燈 將會是天文數字.  就算加咗燈 電費都勁貴 你要記住個池成200米 而且彎彎曲曲 要令個池夠光 要幾多燈呢?  我保證晚上一定唔會$20一位! 可能$40或者$50 咁你又游唔游呢?  而且仲要照顧6 7樓D鄰居 如果照到佢地又唔得.

總之我覺得成事機會 = 0[/quote]

嗯......唔只燈既電費
仲有整套filtration system既電費 hygienic system既running cost....

但我覺得我地個屋院最有代表性既設施相信就係個泳池,如果得物無所用真係無乜意思,如6點後真係有業主需要用既而令開支大左既我覺得都係值得既,而且7點後個泳池黑蚊蚊乜鬼都睇唔到一d生氣都無死氣沈沈用又無得用睇又無得睇真係好鬼慘架. :em01: 所以我都會支持開夜d架.

(以上係個人見解如有得罪敬請原諒)

RC已經冇乜設施,現有設施又唔發揮其長,咁就唔好成日嫌RC樓價唔升!

錢方面,如果用得其所,洗錢有乜問題。 唔通大家覺得依家泳池開7~6,冇得洗又冇睇,好有成本效益? 每日請6、7個救生員,maintain成個池,但天天得小貓三四,點解大家又唔嫌貴? :em05:

目前我覺得泳池係RC最似樣o既設施!但家o下咁低o既使用率,泳池已經變成了RC既負資產!

對低層住客來說,你想夜晚返屋企,打開窗,見到黑咪咪既地下,抬頭望住酒店走廊,死枯枯! 還是園林景色,泳客悠游活動呢?  正如你鍾意對住道石屎牆還是對住缸魚呢?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

個空中花園開得兩座 又未開哂 入咗伙都成年! 究竟佢地做咗d嘜!!!!!!!!!

[quote:ecf603f15f="Ricky & Carol"]讚成呀~
起碼開到九點啦!![/quote]
:dead:一般都開到十點零鐘,以前住同一個發展商的樓盤 都開到十點半!

[quote:b5d080b992="公公婆婆"][quote:b5d080b992="Ricky & Carol"]讚成呀~
起碼開到九點啦!![/quote]
:dead:一般都開到十點零鐘,以前住同一個發展商的樓盤 都開到十點半![/quote]

答案可在上一頁找到.
===

[quote:cd7caaa544="老鼠倫大米"]個空中花園開得兩座 又未開哂 入咗伙都成年! 究竟佢地做咗d嘜!!!!!!!!![/quote]

我估係因為第一座酒店未賣 未裝修好.. 所以成棟野都未有滿意紙.
未有滿意紙又點開呢?
===