藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: J and P
打印 上一主題 下一主題

RC好溫暖! [複製鏈接]

鮮風系統 ? 晤通關左大制 咁未要開左個廚房天花板....
JANICE :em11:

Poon Poon
您指屋企不大風?  還是說鮮風系統?
原居民2004~2013

真係無風 !
JANICE :em11:

[quote:2c0fda9710="vivian"]睇來~ RC科學/天文/物理/人類/醫學/建築/時事/政治/運動學專家 - 哈力士
同大家分析下....  :em12:[/quote]
又擺我上台.... :sweat:  :sweat:  :sweat:  :sweat:
我屋企唔凍..不過都幾大塵..... :nowords:

[quote:7fd7628904="hellomimi"][quote:7fd7628904="vivian"][quote:7fd7628904="Hotcake"]鮮風系統個開關制 位於廚房的假天花上 (我唔sure是否各種size的單位都一樣)  打開個假天花後 你會見到有條橫切面是長方形的管道 整條包住銀色的錫紙 而旁邊有個長形 可以順時針或逆時針方向扭 果個就係鮮風系統的開關制[/quote]

咦~ 咁大家屋企實整有冇鮮風? 要"擒"上去睇下先知......   :em05:[/quote]我仲想問埋點樣先知道有冇開到鮮風系統? :mrgreen:[/quote]

如果我冇記錯 個開關制上是有個標識 一邊是"O" 另一邊是"C" 即係Open及Close 當然 最實際是用手去感受個出風口有冇風出

[quote:6701a0ef09="vivian"]結論 :
向東北 : 好凍 + 好大塵   :face13:
正常來說,東北係會凍D,大塵會唔會係因為酒店仲裝修緊?!

向西南 : 不凍 + 不大塵   ops:
我是E單位,向西南,好溫暖,又唔覺大塵! :em04:  :em11:

[scroll]有無反對? 有無補充 ?[/scroll]
:em19:[/quote]

[quote:a790190df6="Hotcake"]鮮風系統個開關制 位於廚房的假天花上 (我唔sure是否各種size的單位都一樣)  打開個假天花後 你會見到有條橫切面是長方形的管道 整條包住銀色的錫紙 而旁邊有個長形 可以順時針或逆時針方向扭 果個就係鮮風系統的開關制[/quote]

呢個係高難度動作,係經過長時間專人訓練,請18歲以下小童不宜模仿。

[quote:2361dde0dc="vivian"][quote:2361dde0dc="Hotcake"]鮮風系統個開關制 位於廚房的假天花上 (我唔sure是否各種size的單位都一樣)  打開個假天花後 你會見到有條橫切面是長方形的管道 整條包住銀色的錫紙 而旁邊有個長形 可以順時針或逆時針方向扭 果個就係鮮風系統的開關制[/quote]

咦~ 咁大家屋企實整有冇鮮風? 要"擒"上去睇下先知......   :em05:[/quote]我仲想問埋點樣先知道有冇開到鮮風系統? :mrgreen:

[quote:206ed657d7="Hotcake"]鮮風系統個開關制 位於廚房的假天花上 (我唔sure是否各種size的單位都一樣)  打開個假天花後 你會見到有條橫切面是長方形的管道 整條包住銀色的錫紙 而旁邊有個長形 可以順時針或逆時針方向扭 果個就係鮮風系統的開關制[/quote]

咦~ 咁大家屋企實整有冇鮮風? 要"擒"上去睇下先知......   :em05:

鮮風系統個開關制 位於廚房的假天花上 (我唔sure是否各種size的單位都一樣)  打開個假天花後 你會見到有條橫切面是長方形的管道 整條包住銀色的錫紙 而旁邊有個長形抦 可以順時針或逆時針方向扭 果個就係鮮風系統的開關制