藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5862|回復: 24
打印 上一主題 下一主題

大家想去邊度旅行呢? [複製鏈接]

已經去過的地方:

好想去的地方: :yeah:

The Place I visited:
:em18:  :em18:  :em18:
奧地利維也納、奧地利薩爾斯堡、奧地利煙斯堡
瑞士蘇黎世、瑞士巴塞爾
德國法蘭克福、德國斯徒嘉特、德國費爾堡
捷克
英國倫敦、牛津、劍橋、坎特培拉
加拿大多倫多、沙省
日本東京、日本大阪、日本橫濱、日本箱根
韓國首爾
中國北京、中國廣州、中國武漢、中國深圳、
澳門
泰國曼谷、泰國芭堤雅
東馬沙巴
新加坡
台灣台北

The Place I want to visit:
:yeah:  :yeah:  :yeah:
馬來西亞,中國上海,澳洲,紐西蘭,埃及,南非,以色列,土耳其,希臘,意大利,法國,西班牙,葡萄牙,瑞士日內瓦,德國柏林、德國慕尼黑,荷蘭,英國蘇格蘭愛丁堡,愛爾蘭,丹麥,波蘭,芬蘭,俄羅斯,格菱蘭,巴西,阿根廷,古巴,墨西哥,美國紐約、美國芝加哥

埃及
奧地利維也納
捷克
匈牙利
日本東京、大阪、橫濱、箱根、小樽、仙台、札幌、名古屋、沖繩島、京都、奈良 、函館 、鹿兒島 、熊本 、青島、別府、阿蘇、取手
韓國首爾
中國北京、大連、哈爾濱、上海、蘇州、四川
澳門
泰國曼谷、芭堤雅 、蘇梅島
印尼峇里
新加坡

想去:澳州、巴西、法國、土耳其、西藏、南非、希臘
未去過但唔想去:美國、加拿大、台灣
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

嘩! 你地去過咁多地方ga喇...

我只係去過以下地方:

澳洲 (Sydney Brisbane Tangalooma)
日本 (大阪 東京)
南韓 (首爾 濟洲)
泰國 (曼谷 巴堤雅 七岩 華欣)
印尼 (Jarkata 泗水 峇里)
新加坡
台灣 (台北 高雄)
中國 (澳門 深圳 廣州 廈門 上海 寧波 青島)

最想去的地方太多 不能盡錄.
Rambler Crest Soccer Club

我去過ge地方 都係一般0個d啦 我最想去有snoopy ge地方....

嘩 你o地去過好多地方呀 好羨慕呀...... (我想多d衝出亞洲)

而我去過o既就有:

中國 - 上海 杭州 蘇州 廣州 中山 深圳 澳門
台灣 - 台北
日本 - 東京 橫濱 神奈川 大阪 鹿兒島 熊本 宮崎 別府 阿蘇 石川 金澤 立山 小松
泰國 - 曼谷 芭堤雅 布吉 pp島 哈哈島
新加坡
馬來西亞 - 吉隆坡 馬六甲
南韓 - 首爾
澳洲 - 布里斯本 黃金海岸 開恩茲 道拉格斯港

對我自己o黎講 無咩地方認真唔想去 只要同d好伴去就係值得o架啦.
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

去過o既地方:旺角、尖沙咀、西貢。 :dead:

想去o既地方:環遊世界。 :em04:

最想去 "日本" !
JANICE :em11:

嘩! 您哋真係去咗好多地方喎! 好羨慕呀!  8)

澳門
中國: 深圳 桂林 張家界 上海 北京 南京
東南亞: 泰國 新加坡 芭堤雅 布吉
韓國 (Spa 滑雪)
馬來西亞 (潛水)

想去嘅有好多 美國 英國 法國 加拿大 巴黎 澳洲 日本 東京 北海道 九寨溝 ...... 不能盡錄.
:poor:

張家界都幾想去!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!