藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dracula
打印 上一主題 下一主題

請不要再吠! [複製鏈接]

[quote:c3e3c1648a="Tomato"][quote:c3e3c1648a="grassman"]有人照顧我食,有人照顧我住,會保護我唔會病,只要每日乖乖地關在屋裡八九十個鐘就有人會同我玩幾個鐘,除了可上網兼打中文外甚麼都不能做,但願我會快樂生活![/quote]

唔..................我覺得...............
以後凡係討論呢d野 我作為狗主都係唔出聲好d....閃!!![/quote]

萬般帶不走唯有業隨身....施主!! 你閃得去邊..... :em18:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:f3d062e7d9="dracula"][quote:f3d062e7d9="Tomato"][quote:f3d062e7d9="grassman"]有人照顧我食,有人照顧我住,會保護我唔會病,只要每日乖乖地關在屋裡八九十個鐘就有人會同我玩幾個鐘,除了可上網兼打中文外甚麼都不能做,但願我會快樂生活![/quote]

唔..................我覺得...............
以後凡係討論呢d野 我作為狗主都係唔出聲好d....閃!!![/quote]

萬般帶不走唯有業隨身....施主!! 你閃得去邊..... :em18:[/quote]

你打錯字了... 應該係...

萬般帶不走唯有隨身....施主!! 你閃得去邊.....
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:5b0c0ed6df="grassman"]有人照顧我食,有人照顧我住,會保護我唔會病,只要每日乖乖地關在屋裡八九十個鐘就有人會同我玩幾個鐘,除了可上網兼打中文外甚麼都不能做,但願我會快樂生活![/quote]

期實有個好主人重想點唔通想變成人過人既生活咩.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

我今日搭 lift 都聽到呢隻狗吠 around 5:30pm 就係經過 dracula 果層時聽到
不過隻加好明顯係慘叫中 一係比人打緊 一係比人單獨留嚮屋企慘叫中...
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:9329e3c048="diedsee"]我今日搭 lift 都聽到呢隻狗吠 around 5:30pm 就係經過 dracula 果層時聽到
不過隻加好明顯係慘叫中 一係比人打緊 一係比人單獨留嚮屋企慘叫中...[/quote]

:roll: 如果係涉及虐畜,我諗大家不只著眼於噪音,不如扛去愛護動物協會睇下幫唔幫到手!幫到自己︳又幫到隻狗狗 ops:

[quote:eefcf24c33="diedsee"]我今日搭 lift 都聽到呢隻狗吠 around 5:30pm 就係經過 dracula 果層時聽到
不過隻加好明顯係慘叫中 一係比人打緊 一係比人單獨留嚮屋企慘叫中...[/quote]

唉... 德古拉... 真可憐.. :em06:
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:3899090882="wychan"][quote:3899090882="diedsee"]我今日搭 lift 都聽到呢隻狗吠 around 5:30pm 就係經過 dracula 果層時聽到

唉... 德古拉... 真可憐.. :em06:[/quote]

希望你地有人盡快打去愛護動物協會或保護遺棄動物協會救左佢,就當唔係為隻狗,為自己有覺好訓...

我又要講野喇.....純粹關心德古拉伯爵...
你有無同0個位鄰居溝通0下呢?睇0下佢發生左咩事呢?
狗吠好多原因...除左悶、驚之外....仲可能個主人出左事 狗狗吠通知人地去救主人喎~~~
我覺得你應該去同鄰居傾0下先~~~
我又閃喇~~ :mrgreen:

[quote:02100fdfea="公公婆婆"][quote:02100fdfea="wychan"][quote:02100fdfea="diedsee"]我今日搭 lift 都聽到呢隻狗吠 around 5:30pm 就係經過 dracula 果層時聽到

唉... 德古拉... 真可憐.. :em06:[/quote]

希望你地有人盡快打去愛護動物協會或保護遺棄動物協會救左佢,就當唔係為隻狗,為自己有覺好訓...[/quote]

呢幾日狗狗少吠了....但附近有個單位裝修.... :nowords:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:20619ed860="Tomato"]我又要講野喇.....純粹關心德古拉伯爵...
你有無同0個位鄰居溝通0下呢?睇0下佢發生左咩事呢?
狗吠好多原因...除左悶、驚之外....仲可能個主人出左事 狗狗吠通知人地去救主人喎~~~
我覺得你應該去同鄰居傾0下先~~~
我又閃喇~~ :mrgreen:[/quote]
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
見過鬼就唔怕黑啦~