藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6728|回復: 35
打印 上一主題 下一主題

門口擺鞋一問 [複製鏈接]

其實門口可唔可以擺鞋呢 :?:
話晒都係公眾地方我地有無權感做架
不過擺出去真係方便好多 :em17:

其實基本上,門口唔比擺什物,當然包括鞋啦,認該係防火條例所致。
如果一兩日有friend黎,放響門口一陣,又吾會影響鄰居,相信ok。
但碰岩果日有消防督察巡樓見到,管理處實比人丙。(><);
永遠愛著您 :em21: [/code]

我果層個個都放wor
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:7c6d610927="diedsee"]我果層個個都放wor[/quote]

放一兩對問題不大.

放10 幾20 對 就應該有問題.

尤其係A B  G H 室. 因為正正是防火門的門口.
===

我住果層又沒有 間中只有一兩對
原居民2004~2013

以前我住果度,都放一兩對拖鞋響門口出面,方面落街買野.....
家陣冇喇,大塵
永遠愛著您 :em21: [/code]

以我而言  兩口子用一個standard size的鞋櫃
都是緊緊夠
我有些行山鞋/長Boot都要放在其他地方
所以一家多口的話
根本普通一個鞋櫃是不夠地方放鞋的
有些人不願堆在家中
置於門外是可以想像得到的
但是否鼓勵則是另一個問題了!

可以想像..........??
但走果度走廊黎架喎? 公共地方黎架喎?

屋企唔夠用 唔係一個理由.

RC 可以租儲物櫃既.
===

強調我不是贊成放鞋在門口呀,我也沒有這樣做
但有見過很多住戶都是那樣
又有什麼辦法呢?

[quote:717c3524a5="vivian"]強調我不是贊成放鞋在門口呀,我也沒有這樣做
但有見過很多住戶都是那樣
又有什麼辦法呢?[/quote]

絕d 咪通知管理署. 等管理署同佢傾.

唔絕 咪就隻眼開隻眼敝.

都無話有咩辦法架....
我既想法只係... 不可能因為有很多人這樣做. 便將一些本來錯既行為合理化.

我可以忍. 唔出聲. 但唔代表我認同這行為.
===