藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2058|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

明年葵青區巴士改動 [複製鏈接]

星報話藍澄灣來年只得41號巴士線有改動 新路線會改行西九龍走廊天橋 以縮短行車時間. 其它路線如42A 43 242X 243M 249M 948等就無改進.

其實這只是TD的計劃我地可以向議員suggest
我認為42A一定要加班948全日行走

與其TD不批村巴開辦可以全力支持948全日
本人認為爭取948全日容易過爭取村巴
因為村巴只得RC居民support而948有大半
青衣居民support起碼爭取聲音大好多

[quote:71eab6d095="Klose"]其實這只是TD的計劃我地可以向議員suggest

青衣居民support起碼爭取聲音大好多[/quote]Very very agree.
好似上月尾業委會同班官員係RC開會有居民提出 希望TD會跟進o拉!

[quote:1c3fa143cb="Klose"]其實這只是TD的計劃我地可以向議員suggest

青衣居民support起碼爭取聲音大好多[/quote]

948呢條線,自藍澄灣未起好之前,原青衣居民及美景花園,已經強烈爭取行全日。都爭取左成十年(總之有948咁奈,就爭取左咁奈)
各區區議員及運輸處對這Case,變做老生常談了。 :em20:
之所以唔批呢條過海線,都因為係地鐵,運輸處迫使市民用地鐵而減輕路面負擔。你估九巴唔想做咩,響政府心目中,地鐵老闆大定九巴老闆大丫? :em06:
永遠愛著您 :em21: [/code]

政府咪地鐵大老闆囉.

壟斷!  :x
原居民2004~2013

點解"41A"晤可以改和"42A"一樣可以有站?
去尖沙咀好晤方便 !
JANICE :em11:

[quote:ed1e22b413="OON"]點解"41A"晤可以改和"42A"一樣可以有站?
去尖沙咀好晤方便 ![/quote]

我都有唸過 但去埋tst就會加价.
而家41a 冷氣係6.5元..
42a係5.6元.

[quote:c53be8c19c="OON"]點解"41A"晤可以改和"42A"一樣可以有站?
去尖沙咀好晤方便 ![/quote]

係啦. 攪到去親尖咀都要撘鐵. 好吾公平. 大家都住青衣. 我地呢邊就係得揀. 另外嗰邊就點撘都得.乜車都有得撘