藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4549|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

有無人去過隔火層 [複製鏈接]

我去過T5及T6的隔火層,都發現有一些人(工人,有男有女).
他們似居住在那裡(暫時性掛!)我很擔心治安及衛生情況!
我打算星期六再上去睇睇如無改變會向管理處投訴!

咁搞笑
係咪比d 工人暫時休息用咋

Re: 有無人去過隔火層

[quote:7cfb8a7bb9="eldmak"]我去過T5及T6的隔火層,都發現有一些人(工人,有男有女).
他們似居住在那裡(暫時性掛!)我很擔心治安及衛生情況!
我打算星期六再上去睇睇如無改變會向管理處投訴![/quote]

你好會唔會好雜架 :?: 因為我打算大約5月尾6月頭入伙 :| 點算好 不過保安我幾日見2座個個保安叔叔都好好人 又好幫助我們剛收樓業主 :em11: 佢地今日重話俾我知垃圾可以放樓梯後話俾佢知跟住就會有人收唔駛自己拿落黎禁辛苦

都唔知係咪黑工呀,
如果係就慘啦,聽人講佢地手工好差,
完成不懂裝修

[quote:c3d984dbcb="june & Fai"]都唔知係咪黑工呀,
完成不懂裝修[/quote]

好驚喎 :em05: 我昨日一早收樓今日就交 "執漏表"我驚佢地會整花我成間屋最滿分的地磚 (廳+廚房+浴室) 好擔心 :| 我係唔係要每日都上去睇睇呢 :?:

我都希望佢地係本地工人呀

[quote:4beb73d16b="Qoo"][quote:4beb73d16b="june & Fai"]都唔知係咪黑工呀,

好驚喎 :em05: 我昨日一早收樓今日就交 "執漏表"我驚佢地會整花我成間屋最滿分的地磚 (廳+廚房+浴室) 好擔心 :| 我係唔係要每日都上去睇睇呢 :?:[/quote]

[quote:2f2628e3bc="Qoo"][quote:2f2628e3bc="june & Fai"]都唔知係咪黑工呀,

好驚喎 :em05: 我昨日一早收樓今日就交 "執漏表"我驚佢地會整花我成間屋最滿分的地磚 (廳+廚房+浴室) 好擔心 :| 我係唔係要每日都上去睇睇呢 :?:[/quote]

你係咪自己裝潢呀??
因為執漏都可能好耐喎~~
6 月未必住到喎

[quote:829b780e92="Alvin & Janis"][quote:829b780e92="Qoo"][quote:829b780e92="june & Fai"]都唔知係咪黑工呀,

你係咪自己裝潢呀??
因為執漏都可能好耐喎~~
6 月未必住到喎[/quote]

你們好 唔係呀我會另外用裝修師傅整 不過只係做一般油牆 鏟灰 油防潮 整天花線 師傅話大約2-3個星期 執漏係唔係真係要4個禮拜架 我已經第2日就即刻交表

[quote:8bceda11ee="Alvin & Janis"]咁搞笑
係咪比d 工人暫時休息用咋[/quote]

其中T5隔火層有一"單位"用木板圍住晒好似木屋架!