藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Stephen@RC
打印 上一主題 下一主題

各位要change windows 街坊. very bad news [複製鏈接]

唉~~~~~

[quote:c65792823b="H&H"][quote:c65792823b="Stephen@RC"][quote:c65792823b="H&H"]照計可以入左伙之後 到佢有貨先安排師傅上黎裝ge bor 不過到時要搬開D傢俬比佢裝就麻烦D 係咪咁呢? defect list 簽剩呢個item???[/quote]

係. 佢地都suggest比反間屋先 遲下先裝window .
但係如果到時有傢俬  到時make defeats . 邊個take respond .
我問佢地啦.. 佢地答唔到.[/quote]都係盡量搬開D傢俬 睇住佢地整會好D掛! 唔係冇可能等佢幾個月架![/quote]

呢個係唯一的方法
因為無可能無得住又白交 mgt fee 嘛~~~~
同埋都想早d入去住
唉....
到時真煩

[quote:3540892049="H&H"][quote:3540892049="dick&queenie"]買左間爛屋咁
乜都爛....
勞氣.......
呢幾日返上樓...見到層樓比defect友整到鬼五馬六....
唔開心到而家...
鳴~~~冇人錫...[/quote]下 唔好嚇我! 不過都唔好咁唔開心啦 遲D會整好比你架喇 要錫錫更係搵你honey~queenie 啦

話時話我可唔可以去你地度see see ar dick 少?[/quote]

你們好我今日先登入唔知係唔係真係好遲 我見倒你地都講了好多野 而家我真係好擔手今日已經交了表好驚呀 :em18: 我就俾80分間屋雖然有成3幅牆有少少空心&個廳1大細窗有花孔為安全一定要換 其他可以的話我都不用佢地換最多自己整 dick&queenie而家睇完你地話好似整完重差過之前 真係好擔心 :em01:

[quote:6fcd9ef525="diedsee"][quote:6fcd9ef525="dick&queenie"]買左間爛屋咁
乜都爛....
勞氣.......
呢幾日返上樓...見到層樓比defect友整到鬼五馬六....
唔開心到而家...
鳴~~~冇人錫...[/quote]

Queenie~~馬上行動啦!! :em21:
放心啦 我間屋整defect期間都鬼五馬六
不過已經清潔得七七八八
我仲見過阿姐幫我間屋(執漏過ge地方)掃地[/quote]

diedsee你們好 真的嗎 你地係唔係已全部整好 :?: 我尋日收樓今日交表佢地話要大約2-4個禮拜真係好耐而家唔知點安排裝修 :| 請問要幾耐先整好交間屋俾你地呢 :?: 同埋我發覺間屋好多白色塵/灰 :?: 唔知阿姐姐會唔會掃埋呢 :?:

diedsee

我們都想知要幾耐呀...

[quote:d1bb3796f9="Qoo"]

diedsee你們好 真的嗎 你地係唔係已全部整好 :?: 我尋日收樓今日交表佢地話要大約2-4個禮拜真係好耐而家唔知點安排裝修 :| 請問要幾耐先整好交間屋俾你地呢 :?: 同埋我發覺間屋好多白色塵/灰 :?: 唔知阿姐姐會唔會掃埋呢 :?:[/quote]

Hi Qoo!!

I had submitted three times of the defect list on 14/4 18/4 & 23/4.
But they are so efficient nearly 80% completed.

The windows which I had listed at defect list and submitted on 18/4 had replaced to me on 22/4.
Another windows which I had listed at defect list and submitted on 23/4 had replaced to me on 25/4.
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:133a336dfe="Qoo"] dick&queenie而家睇完你地話好似整完重差過之前 真係好擔心 :em01:[/quote]

有時擔心都擔心唔來,
話哂佢地都未整好defect,
不過見自己層樓,比人好唔愛惜咁去對待佢
心痛矣 :em18:
永遠愛著您 :em21: [/code]

呢d defeat係day1己經發生既事唔係warranty period範圍之內所以唔會話過左一年就唔幫我地整.... 如果係真 咁佢地係breach contract..可以告佢... warranty period係另一樣野...

...advised by mr.jim...
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

hi  大家好, 我是new member,想問diedsee 前後有幾多defects?
同埋有無"醒" d 師傅,快d幫你攪掂?

[quote:8bbbebee12="JNA"]hi  大家好, 我是new member,想問diedsee 前後有幾多defects?
同埋有無"醒" d 師傅,快d幫你攪掂?[/quote]

total (around) 65 defects but I giveup to repair the wall and the wooden floor. I hanvn't told them 快d幫攪掂 ar but they still have high efficiency.
:zdevil: :zdevil: :zdevil: