藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2614|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

酒店專車新安排好0野?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! [複製鏈接]

今日8:55AM 又有數十自由人等車去葵芳小巴公司及管理員特別安排加班小巴讓他們不用排隊好似專巴咁送佢地去葵芳而管理員又做"食蕉"又影相. 似乎加班88g 會成為酒店臨時專巴 我地住<N慢慢等下睇下幾時先有村巴啦!!!

小巴公司果然效率高.....88g小巴公司寓歲!!!!!!!!!!!!!!和黃管理寓歲!!!!!!!!!!!!酒店安排寓歲!!!!!!!!

我都見! 直至9:12am 已經有三架綠van在小巴站正在上客 有一架慢駛在六座迴旋處等候埋站 還有一架從蛇仔路落緊.
當時係有一條"特別隊"正在上車.....   :shock:

原居民2004~2013

[quote:5ffbce1349="vivian"]我都見! 直至9:12am 已經有三架綠van在小巴站正在上客 有一架慢駛在六座迴旋處等候埋站 還有一架從蛇仔路落緊.
當時係有一條"特別隊"正在上車.....   :shock:

[/quote]

:em11:  :em11:  :em11:
Janice & Philip

依上面各位既描述,我領會都RC住客和酒店住客會分開排隊,但表示唔到原本接載RC住客既88G有冇影響服務(I means 等車時間)。 可唔可以再講清楚D?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

唔知其他乘客有無影?
如果佢俾到足夠車都係一個好的臨時安排

我搭88f 同平日差不多
88g就唔知不過真係特然有四五架小巴來場面都幾偉大小巴公司付責人光頭伯伯做指揮!!!

如果酒店客另排一條隊 有人指揮自由行排隊及準備硬幣.. 等
加多d小巴班數 for example 3-5分鐘一班
情況是明顯有改善!   :roll:

橫掂係咁 不如要求小巴公司開一條線 專係朝早某一段時間接自由人 小巴站設於一樓或者6座後面小巴站 咁佢地又唔駛同我地爭 佢地又唔駛上來L5.....你估得唔得呢?

特登開多一條線?  我估唔會
因為話到尾 : 酒店 + 自由行 + 小巴商
是不會顧慮RC居民的意願
只會在商業角度看
如果小巴佬刻意咁合作安排更多車來上客
即係話有心做酒店客的生意
那麼RC居民期望酒店開專巴的建議可謂一廂情願了!

既然如此 多了小巴對我們都"好過冇"!

如果小巴公司能加多小巴去專誠接送那些自由行 (當然要上車地點不同 自由行與RC住客分開乘坐) 而我們的小巴服務又能維持原有服務  我覺得已可解決RC小巴服務的問題.

相信小巴公司,好早就已經知有咁多客,問題係點解而家先搵車黎載人0姐! :x