藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4780|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

--* 爭取酒店為客人開免費專車 *-- [複製鏈接]

相信大家都討論過開村巴ge利與敝 意見分崎.

但係頂解酒店ge問題要我的來解決? 如果店酒為酒店客人開免費專車  相信自由行不會同我的爭小巴. 其實羊毛出在羊身上 酒店可以將成本轉架番自由行樹.

所以我建議爭取酒店為酒店客人開免費專車!!

liuh

Re: --* 爭取酒店為客人開免費專車 *--

[quote:3081304823="liuh"]相信大家都討論過開村巴ge利與敝 意見分崎.

但係頂解酒店ge問題要我的來解決? 如果店酒為酒店客人開免費專車  相信自由行不會同我的爭小巴. 其實羊毛出在羊身上 酒店可以將成本轉架番自由行樹.

所以我建議爭取酒店為酒店客人開免費專車!!

liuh[/quote]

我讚成有酒店專車,係咪免費就管唔到!

但我好懷疑酒店自己想唔想升格,可能佢地鍾意自己夠cheap! 兼且酒店都有三個老闆(依家係兩個),佢地自己都未必有共識!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我好贊成酒店應該有自己的專巴 但酒店霖縮數縮骨死都唔開專巴 任得自由行無車搭 咁我們又有什麼對策?
搵人傾? 邊邊有power? 業委? Gary Lam ?
我估酒店唔會睬您
一係威迫酒店管理公司
假如酒店死都唔開專巴
咁88F/88G將不駛入藍澄灣蛇仔路
一拍兩散!!
和xd無賴 大家唔係冇聽講過
同酒店傾 and 要求係可以
但係有冇把握就要講技巧
記著 大家已經無人可以幫到大家出頭
一係忍 一係發為
原居民2004~2013

[quote:14d3c861eb="vivian"]我好贊成酒店應該有自己的專巴 但酒店霖縮數縮骨死都唔開專巴 任得自由行無車搭 咁我們又有什麼對策?
搵人傾? 邊邊有power? 業委? Gary Lam ?
我估酒店唔會睬您
一係威迫酒店管理公司
假如酒店死都唔開專巴
咁88F/88G將不駛入藍澄灣蛇仔路
一拍兩散!!
和xd無賴 大家唔係冇聽講過
同酒店傾 and 要求係可以
但係有冇把握就要講技巧
記著 大家已經無人可以幫到大家出頭
一係忍 一係發為[/quote]

返內地新聞組唱衰d 酒店 attach 一二百人等公共小巴既盛況 等佢拍烏蠅
佢自然要變招搶客

Good idea!!! But if it will effect RC in Hong Kong too.

[quote:25cc2c10ec="zoensw"]Good idea!!! But if it will effect RC in Hong Kong too.[/quote]

如果咁可以令酒店開專巴
當專巴開始行使時 RC 會變得比現時好

現時唔唱開佢 個問題一樣係度 係香港唱 不如先下手為強係內地 newsgroup 煲佢一鑊杰既  :

丫~ 向旅遊業管理局投訴有無用????

- 青衣某大酒店有辱香港旅遊聲名 不提供酒店專巴 令酒店客周圍搵車搭.....

呢招得唔得?   :em12:
原居民2004~2013

我唔係想柴各位台 只係好奇想問.

現時香港有邊間酒店有專巴接載住客? 除左來回機場之外 仲有冇去其他地方?
你地去外地旅遊時 有冇坐過酒店的專巴?  :roll:

[quote:7616b98ca7="patty&jimmy"] 有冇坐過酒店的專巴?  :roll:[/quote]

是有架. :
我有次去土耳其公幹.
住果間酒店因遠離市區.
就早上至旁晚每小時有一至兩班來回市中心.
一d都唔出奇架..... :em16:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:fc33f036f6="patty&jimmy"]你地去外地旅遊時 有冇坐過酒店的專巴?  :roll:[/quote]

有,澳門!
有,大陸!(酒店-4star or above、住宅區就差不多都有)
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!