藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3937|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

有關"業委會提問箱" 建議... [複製鏈接]

可否在本網站開"業委會提問箱" 給每月開會前集中其他人的提問/意見? Thanks!

另一方面 請 管理員試刪除小弟之前同一topic 之文章 因為好像有點問題(subject too long?) 以致不能display 內容.
請刪 : http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=7093

Thanks a lot!
Don\'t worry be happy!! ^_^

Support!!
但有人話這裡不是業委會或官方網站 不會回應網上問題有問題請自己解決或將問題放入每座大堂的業委信箱. 不要依賴或任務堆到他們身上呀!

我就覺得除非業委同意呢個網係正式同業委溝通既地方即要係業委會通過.
另外重要得網主同意呢.
如果唔係業委都冇義務係呢度回應.
要知道就算業委回應亦唔代表網主會鍾意.
重有就係有d業委成員可能未必會上網對佢地亦唔公平.

(以上只係我自己o既睇法)
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

以前好似話過 每座設有一個信箱可以投信將意見給業委會
但我唔多覺有呢個信箱??     :?:
原居民2004~2013

[quote:e1303aad4c="vivian"]以前好似話過 每座設有一個信箱可以投信將意見給業委會
但我唔多覺有呢個信箱??     :?:[/quote]

o係近lift果排信箱最左下角一個 寫住"業委會信箱".
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:ec7d5944fa="leemoksau"]o係近lift果排信箱最左下角一個 寫住"業委會信箱".[/quote]每座的意見信箱都設在不同位置,不過要搵都唔係困難!
:em09:

其實網上業委會提問箱的確係好 而且不設官方回應咪得0羅 只係多一個地方收集意見 或其他人討論而唔係要係這裡解決問題.

我估寫意見落大堂的人不多而在網上提問會較多人和自由

o係近lift果排信箱最左下角一個 寫住"業委會信箱".

I see ! 寫下"澄"書先.....   :em04:
原居民2004~2013

[quote:8a1ac80291="Royhk"]其實網上業委會提問箱的確係好 而且不設官方回應咪得0羅 只係多一個地方收集意見 或其他人討論而唔係要係這裡解決問題.

我估寫意見落大堂的人不多而在網上提問會較多人和自由[/quote]

其實寫落大堂個箱度有幾唔方便呢?

網上提問都唔見得會較多人 而且有d 人唔識用電腦.

網上提問較自由?  是跟什麼比較起來自由?
===

我個人覺得 有d業委鄰居都係網友 有時我地0向個網上面寫左問題 好多業委鄰居都會即時行動.....

但係始終呢個網唔係官方網站 亦唔係業委會網站 所以如果0向呢個網加入一個提問箱唔係咁好.....就算加入 我認為只可以提問 唔可以有任何網上回應 因為呢個係提問箱 唔係討論區.....要回應就最好去業委會例會 或者等官方書面回應......

其實我唔反對有個網上提問箱 我覺得呢個提議好好tim 不過唔係放上呢個網!!

呢d係我個人意見 希望唔好介意我咁講.... :em14:

(我仲想補充一句 好似有次管理公司開ge業主大會 話佢地會整一個網站 放便我地book會所設施 又話2005年1月有 咁究竟有未?? )