藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 1947|回復: 7
打印 上一主題 下一主題

微波爐壞左 [複製鏈接]

剛剛過左保養期就走黎壞...(保養期到四月尾)
同 mimi 相糧過都係比返原廠整,上門檢查費($180)
另零件如果壞電子板就$180 / 萬一壞電腦板就$280
好唔抵呀...   :em10:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

Re: 微波爐壞左

[quote:7fd6bd53cf="菠蘿油王子"]剛剛過左保養期就走黎壞...(保養期到四月尾)
同 mimi 相糧過都係比返原廠整,上門檢查費($180)
另零件如果壞電子板就$180 / 萬一壞電腦板就$280
好唔抵呀...   :em10:[/quote]

有冇試過reset部機呀.
(即remove電源然後比番電)
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

買個部可能抵 D...  :!:

期實吾使咁灰我之前情況同你一樣。出四條八
電子版通常潮濕而壞,只要用風洞吹五分鐘。
可能會好番,但記住要拉部microwave 出來,拔去插蘚。
於電子制面上吹,貼住吹,之後打開度門會發現則邊有孔吹裡面。
真係掂
永遠愛著您 :em21: [/code]

我果部都無啦啦壞左.
唔係用緊果時壞係真o既無啦啦幾時壞都唔知果隻.
都係出四條8.
remove電源再比都係咁.
jeffery話我地保用到5月31日先到期.
會打去問o下....
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:383d579929="Billy"]我果部都無啦啦壞左.
唔係用緊果時壞係真o既無啦啦幾時壞都唔知果隻.
都係出四條8.
remove電源再比都係咁.
jeffery話我地保用到5月31日先到期.
會打去問o下....[/quote]

billy ....  用我個方法....真係掂架....
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:3321e1b673="dick&queenie"]
billy ....  用我個方法....真係掂架....[/quote]

未過保用期就梗係叫佢地上黎啦.
過左先試你個方法都未遲.
都整唔好就買過部算把啦.

[quote:097cefd717="Billy"][quote:097cefd717="dick&queenie"]
billy ....  用我個方法....真係掂架....[/quote]

未過保用期就梗係叫佢地上黎啦.
過左先試你個方法都未遲.
都整唔好就買過部算把啦.[/quote]

打左去三星問佢話保用期到4月30日.
我地過左保用期. :evil:
dick你個方法已經試過唔得. :em16:
我發現粒microcontroller好熱應該係佢燒左.
我就冇法救佢喇.
睇黎都係要買過部.

咁多人咁快壞睇黎呢個model個design有問題.
都係算吧啦..... :em05: