藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3510|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

管理公司仲會幫我地做d乜野維修 [複製鏈接]

我地個維修保養期係咪過左好耐喇??

呢排見咁多鄰居屋企壞野 爛玻璃又唔整 壞冷氣又唔理.......
管理公司乜都唔理 咁仲有乜會理0架?...有無人成功地叫到管理公司做野0架??

我雪櫃頂度門跌左落0黎 d蔗渣木又食唔緊粒螺絲 扭唔返上去.....你估管理公司會唔會幫我???

你估管理公司會唔會幫我???

我估答案係 : 唔會

但我都唔明 身為管理處 點解就樣樣事可以"置身事外"?
即使呢個世界係無免費午餐
都可以幫我地搵公司/人幫我地整好
最多收番錢
昨日睇到"雀仔亭"電視廣告
話有好多無微不至的service
好有衝動想搬過去
領教下人地又是不是像我們的管理處一樣
"得個講字'?
原居民2004~2013

[quote:7c284cff83="vivian"]你估管理公司會唔會幫我???

我估答案係 : 唔會

但我都唔明 身為管理處 點解就樣樣事可以"置身事外"?
即使呢個世界係無免費午餐
都可以幫我地搵公司/人幫我地整好
最多收番錢
昨日睇到"雀仔亭"電視廣告
話有好多無微不至的service
好有衝動想搬過去
領教下人地又是不是像我們的管理處一樣
"得個講字'?[/quote]

200% 都係吹水 la...
不過我估點都好過果班PK....

我記得買樓時和黃話我地服務式住宅會有家居服務安排.
收錢o既.
唔知依家重有冇因為好多野都唔對現.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:8a82cc07ce="Billy"]我記得買樓時和黃話我地服務式住宅會有家居服務安排.
收錢o既.
唔知依家重有冇因為好多野都唔對現.[/quote]

無用架 售樓書亦寫得模糊
佢地唔做 唔理 懶懶閒係好正常!
因為佢地知 : "我地吹佢唔脹"

問心丫! 自收樓至今 大家對和黃可有滿意及信心?
有邊樣野make sense ?
既然佢乜都幫唔到
管理費又係咁交
點解大家唔比大家一個機會
爭取應有及更好的情況?

既成事實 亦只有默然接受
我有什麼亦不會打電話落去問
個個月$900當做善事
不過我就會"記錄在案"
我希望將來業主會表決" 會否 renew term of service " 的時候
大家請好好認真地想想今天您我的待遇
您想永世係咁?
定係將個話事權掌握
爭取較好的東西
大家住得好d?
原居民2004~2013

Yes
Yes
Yes

你地會唔會再俾機會佢?????????????

我一定唔會!!!!!!!!!!

但我地係服務式住宅聽講換管理公司較難唔知係咪????又話和記自己都唔想do所以咁差service...唔知又係唔係真

你地唔好再沉默將來記得投神聖的一票!!

我一定會去投神聖的一票不過換管理公司前記得要搵法律人事俾意見.

Re: 管理公司仲會幫我地做d乜野維修

佢地只有一個服務 就係接電話並回答唔關佢事你自己搵人做啦!

[quote:1785dcd645="Tomato"]我地個維修保養期係咪過左好耐喇??

呢排見咁多鄰居屋企壞野 爛玻璃又唔整 壞冷氣又唔理.......
管理公司乜都唔理 咁仲有乜會理0架?...有無人成功地叫到管理公司做野0架??

我雪櫃頂度門跌左落0黎 d蔗渣木又食唔緊粒螺絲 扭唔返上去.....你估管理公司會唔會幫我???[/quote]
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

我隻佬打左電話去問啦.......條友又係答:"家居維修係要業主自己負責..." 我隻佬預左佢會咁講 所以都無再追問 費事side氣......

如果將來換管理公司我一定會支持!!!!!

管理差真係事實

最少我沙田呢邊住居屋(5年了) 屋企跳左fuse落下管理處問都會有個人上黎check
廁所水好黃好多泥 又會有人上黎睇 上黎跟o下邊度出事....