藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5296|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

唔知 幾時可以換大廈管理公司 [複製鏈接]

管理處 D 職員好廢 問也唔知也 永遠幫唔到手

大廈天線永遠收唔清 CCTV 聲畫唔一致 bbc 台永遠收唔到 投訢N咁多次 永遠
無跟進 無回覆

泳池好骯髒 從單位睇落去 成過底都係黑色 管理處點可以視若無睹

之前我收到一個冇理投訴 反映返管理處 D 職員知 係投訴人攪錯咗 管理處 D 職員話覆我都覆成個月都未有 reply
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

咁如果換 點樣去搵另一間管理公司??

我都等著這一日 雖然知道很渺茫
但呢間公司令我好失望
他最有效率就是收錢 !!  :em11:

問心丫! 自收樓至今 大家對和黃可有滿意及信心?
有邊樣野make sense ?
既然佢乜都幫唔到
管理費又係咁交
點解大家唔比大家一個機會
爭取應有及更好的情況?

既成事實 亦只有默然接受
我有什麼亦不會打電話落去問
個個月$900當做善事
不過我就會"記錄在案"
我希望將來業主會表決" 會否 renew term of service " 的時候
大家請好好認真地想想今天您我的待遇
您想永世係咁?
定係將個話事權掌握
爭取較好的東西
大家住得好d?
原居民2004~2013

Re: 唔知 幾時可以換大廈管理公司

[quote:92f7a9003a="enny & Matt"]管理處 D 職員好廢 問也唔知也 永遠幫唔到手

大廈天線永遠收唔清 CCTV 聲畫唔一致 bbc 台永遠收唔到 投訢N咁多次 永遠
無跟進 無回覆

泳池好骯髒 從單位睇落去 成過底都係黑色 管理處點可以視若無睹[/quote]

你有時落去一樓office 果道望下佢地d 樣都知la..
個個好似食左藥先返工o甘...

[quote:063ea5c00f="Tomato"]咁如果換 點樣去搵另一間管理公司??[/quote]

招標囉.
我有個住名逸居同事話佢地.
1) 先招標.
2) 然後選四個最好o既出黎.
3) 四間公司每間十五分鐘presentation.
4) 再投票.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

Agree!! I think all of people who living in RC will agree that.
Anyone know how about the requirements to implement the above processes?

究竟佢地個 terms 係幾時完?
原居民2004~2013

好想快d換 :|

[quote:1258d924f2="vivian"]究竟佢地個 terms 係幾時完?[/quote]

業委會會知不過你要先寫落大堂提問箱記得要寫地址電話跟住等多幾星期業委會開會收集提問再分析後話你知