藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7267|回復: 29
打印 上一主題 下一主題

整冷氣唔知搵邊個! [複製鏈接]

我家的冷氣壞了打去管理處問 佢話已過了保養 叫我自己去搵其他師傅整!  :x 又話如果要在屋外做工程 就要自己搭棚做 管理處一定唔會開船做!  :em13: 請問有無人响過了保養之後整過冷氣呢  :em14: 手續如何?
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

Re: 整冷氣唔知搵邊個!

[quote:63e29ee61e="rstfung"]我家的冷氣壞了打去管理處問 佢話已過了保養 叫我自己去搵其他師傅整!  :x 又話如果要在屋外做工程 就要自己搭棚做 管理處一定唔會開船做!  :em13: 請問有無人响過了保養之後整過冷氣呢  :em14: 手續如何?[/quote]

我地唔係服務式住宅咩.
d服務去晒邊呀.
管理處冇人幫手搵架????? :evil:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

d服務去晒邊呀.

Billy do you think we have had in the past ??

[quote:1a2c86cc19="Hello Kitty"]
d服務去晒邊呀.

Billy do you think we have had in the past ??[/quote]

買樓果時話有架喎.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:70040c9a94="rstfung"]我家的冷氣壞了打去管理處問 佢話已過了保養 叫我自己去搵其他師傅整!  :x 又話如果要在屋外做工程 就要自己搭棚做 管理處一定唔會開船做!  :em13: 請問有無人响過了保養之後整過冷氣呢  :em14: 手續如何?[/quote]

簡直係浪費時間.
我兩星期前發現呢個問題時 佢又係咁答我.

之後 我地再打去. 話好似好多戶都有咁既問題. 又聽講佢地在報價.
佢先話" 而家係呀. 一係約個時間上黎睇睇個冷氣"
咁我問佢: 上黎睇咩架?
佢話: 上黎睇下壞咩.
我話: 點睇呀? 定有咩check 咁架?
佢話: 師傅會有儀器check 到架啦?
我話:咁係咪會check 到係邊度既問題架? 如果係裝配時既問題.咁我地係咪唔使負責.
佢話: 係.

好啦.於是便約了個時間.特登請假等佢個人上黎check 機啦.

上到黎. 5分鐘唔使就check 完.

check 左咩?
這是他留給我們的結論.及是次發現
”部機果然係壞左!!!"

費up!
===

嘩!!!!有冇搞X錯呀!!!! :evil:

[quote:87820541b6="Jess&Burns"]
check 左咩?
這是他留給我們的結論.及是次發現
部機果然係壞左!!!"

費up![/quote]

:shock:  :shock:  :shock:
佢呢句說話果然係好精警 :HIT:
咁佢究竟係咪上你屋企運桔??

[quote:b5c7ae8e8d="Jess&Burns"]
”部機果然係壞左!!!"
[/quote]

真係好"專業"喎. :x

[quote:3b28ad2c71="Jess&Burns"]
5分鐘唔使就check 完.
[/quote]

仲好有效率,唔會阻你時間! :em11:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

比佢玩死.

佢話要答個棚 整部機 . 大約要幾千蚊. 唔過$5000-

好似要我比硬咁.
===