藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5669|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

唔准養狗. [複製鏈接]

見大堂有通告話唔准養狗?? 咁d狗o既點算呀 :shock:
G :em21: P

呢個世界無2 5 仔 唔會死人既....

管理署效率咁"高" 你估無人投訴 佢會唔會做野呢?

所以........只要養寵物的朋友自律d . 無人投訴 我估就無咩問題既...

唔好太擔心啦.
===

如果沒有人投訴佢地边樹咁得間貼通告丫養狗的好鄰居門 真的要自律!
:detective :detective :detective

有時各位養狗狗既朋友又真係自私左d既...出入由得佢係度行...我就無啦...死命都抱實佢...

如果是大種狗可能唔係你拉佢而係佢拉住你四圍走其實都幾頭痛
:detective :detective :detective

[quote:fcfbb463ac="Suzuki"]如果沒有人投訴佢地樹咁得間貼通告丫養狗的好鄰居門 真的要自律![/quote]

貼張通告姐 都未捉.

我既意思係. 管理署呀. 都會等阿a某某投訴b某某. 先會去捉b 某某.

如果b 某某好有公德心 我諗都唔會有人投訴下ma?

我自已一d 都唔驚狗 重幾鐘意添. 所以有時見到d 人帶d 狗仔出黎 我都好想過去玩下....

不過 有時見到有些鄰居話有d 無公德心的養狗人的行為 又無佢符咁. 都相當無奈架..

肥度 如入lift 出 lift 都有抱住隻狗 就係其中一種有公德的表現..

但有很多業主 都無咁做. (even 細狗 )
===

其實我覺得個問題係点樣令的自律的狗主去醒覺到啲怕狗的人的感覺 記得收樓時Gary 都講過見一隻捉一隻 但到現應該都未有狗被捉就是因為佢地都要顧及狗主的感受 但就因為咁而就忽略了怕狗人的感覺. 所以要好難take the balance!

其實我想收集一下怕狗人仕的意見 為什広怕狗

1. 狗的氣味(本人也不能接受太大味的狗)
2. 体形大的狗
3. 狗毛
4. 週維"聞"
5. 伸"利"流口水
6. 露牙
7. 樣"須"
8. 天生怕狗 (這種無得救)

[quote:527bd763fa="Suzuki"]其實我覺得個問題係点樣令的自律的狗主去醒覺到啲怕狗的人的感覺 記得收樓時Gary 都講過見一隻捉一隻 但到現應該都未有狗被捉就是因為佢地都要顧及狗主的感受 但就因為咁而就忽略了怕狗人的感覺. 所以要好難take the balance!

其實我想收集一下怕狗人仕的意見 為什広怕狗

1. 狗的氣味(本人也不能接受太大味的狗)
2. 体形大的狗
3. 狗毛
4. 週維"聞"
5. 伸"利"流口水
6. 露牙
7. 樣"須"
8. 天生怕狗 (這種無得救)[/quote]
i am afraid that it will bite my two years old girl. :dead:

我地都有養狗 仲係小型犬添 但住左rc 差不多一年 只帶過佢地出街三次 就因為怕住rc 既鄰居見到佢地唔鐘意........
藍澄藍澄我愛你

我都怕狗味....
不過我果層有4家人有狗 但又冇狗味wor
:zdevil: :zdevil: :zdevil: