藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4370|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

二座廁所水有異味 [複製鏈接]

有冇人都聞到呀.....

我係3座 去完廁所後d水都有異味 唔知係唔係你個d?
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

[quote:5fbe9c7ba8="wychan"]我係3座 去完廁所後d水都有異味 唔知係唔係你個d?[/quote]CJ叫我同您講聲唔好意思,o個o的係佢剛剛係荃灣沖過o黎o既!
:em09:

一座每日放工返到屋企都有 有一日返到屋企個廁所黑色

自從整完廁所咸水後 個廁所好似壞壞地 !
JANICE :em11:

我家的廁所成日都好臭 同埋好黑.
平時番到屋企 會開抽氣FAN抽抽.
但其實都仲未解決到問題...! :?

[quote:04ea918acd="MandyG室"]我家的廁所成日都好臭 同埋好黑.
平時番到屋企 會開抽氣FAN抽抽.
但其實都仲未解決到問題...! :?[/quote]

我都係 而且陣臭味有2款 一種係座廁屎渠個種味 不過唧左膠同定期清洗水箱就好左好多。但另一種係好似由天花上面滲落黎 而且通常半夜2-3點有會有(尤其係秋冬季節) 記得有次去游水由更衣室上石梯去泳池時都會聞到。呢種味好乞人憎 搵過管理處d人check過天花上面 都搵唔到源頭 好煩惱!!!   :poor:  :poor:
2座A - original \"M&J\"

我開了廁所蓋 入面啲水好臭 可用什麼方法解決 ?
JANICE :em11:

[quote:ed5e0f12f6="OON"]我開了廁所蓋 入面啲水好臭 可用什麼方法解決 ?[/quote]

我頭一次開都係 之後搵d花灑沖刷下入面 之後就冇事啦......
2座A - original \"M&J\"

用"男拋拋"啦.