藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7060|回復: 19
打印 上一主題 下一主題

一座對出建築中的行車天橋...... [複製鏈接]

有日,有位做開建築的朋友來我家中拜年,佢見到嗰條一座對出建築中的行車天橋就嚇了一跳,第一好近一座,第二竟然無隔音裝置,起完實會好嘈,我都好擔心會有噪音的問題,重型貨車行起上黎會好嘈,咁究竟我吔居民可以點做?同區議員反映都好似無咩結果 :em01:  :em01:  :em01:

已經反彈過 z 咁多次 又有區議員 立法局議員幫助過 不過到現在都係..... 不果...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

我個朋友話個佢地做建築呢行,起緊o既時候加o野(如隔音裝置)就無問題,如果起完就神仙過海,點嘈都無用。

同埋會唔會我吔之前同區議員 立法局議員反映的力度唔夠,唔夠多人又或唔夠激烈呢?所以先至.....反彈.....不果......

咁即係,仲有冇其他辦法呢?  

咁即係,仲有冇其他辦法呢? 而家仲有D咩可以做呢?

aiya!
how come you guys aware of this 1.5 years later????

what to do????
1. go to seek the government(ESPECIALLY try to complain to every department)
2. most importantly seek any administration failures among them and then report it to media

呢條幹線都建在泓景臺和新的曼克頓山隔離 但又好似冇人覺得有影響.
在藍澄灣隔離 就好似好大件事.
在香港地 大部份的大廈隔離都有馬路啦.

[quote:165b2c4a4a="Snake"]呢條幹線都建在泓景臺和新的曼克頓山隔離 但又好似冇人覺得有影響.[/quote]
咁就要睇下將來佢地附近有無加隔音設備喇!

[quote:49c7bcfcbf="Jeffrey & Shirley"][quote:49c7bcfcbf="Snake"]呢條幹線都建在泓景臺和新的曼克頓山隔離 但又好似冇人覺得有影響.[/quote]
咁就要睇下將來佢地附近有無加隔音設備喇![/quote]

其實無隔音屏 夜晚真係會好嘈 除非關窗訓
ice 屋企就係咁 不過佢住左好多年 慣左就無咩野
唔慣既人 會好慘訓唔得好