藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5107|回復: 23
打印 上一主題 下一主題

真係對88F 好失望 [複製鏈接]

自從架收樓專車冇左之後,真係焗住坐249M或者88F
但知道有左88G之後,跟本冇咩人坐部88F,摺Q左佢好過!!!!
因為88G叫做快、狠、準的藍澄專用小巴線。
唉,我響奧運返工,有時返工放工,一定要經青衣站先叫得上方便。
今日再比面坐下88F返來,睇下有冇改善。
頂佢個肺,又坐成廿分鐘,路途轉東轉西,轉到個人想嘔。慘過坐過山車....
如果大肚婆坐的話,實唔掂....
邊條粉腸諗架,條線簡直不Q支所謂....
冇左條專巴,我都未發爛渣。當日又話十分鐘直達青衣......
唉......諗住直達青衣,返工方便....點知全程轉到你暈......
好很失望呀....88F :em20:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:aa75fe0277="Alvin & Janis"]其實唔轉係咪仲好? 唔轉先有機會申請shuttle bus[/quote]

但 而家好似轉唔轉都可能申請唔到 shuttle bus 喎
如果係咁 不如轉啦
而且 就算有shuttle bus  d 班次都唔會密 半小時先一班都死啦
所以 88f 肯轉就最好 within 6 mins 就最 perfect[/quote]

咁依家你地究竟想唔想爭取shuttle bus架? :em03:[/quote]

梗係想啦
不過 想要多小小野.. :em11:[/quote]

唉... 其實我好唔明你地點解成日都想去青衣站 去葵芳站不是又快又好嗎?  :em16:
而且我覺得若88f 改到好好 好方便 你估我地仲有冇point去fight for shuttle bus?  :?:

其實唔轉係咪仲好? 唔轉先有機會申請shuttle bus[/quote]

但 而家好似轉唔轉都可能申請唔到 shuttle bus 喎
如果係咁 不如轉啦
而且 就算有shuttle bus  d 班次都唔會密 半小時先一班都死啦
所以 88f 肯轉就最好 within 6 mins 就最 perfect[/quote]

咁依家你地究竟想唔想爭取shuttle bus架? :em03:[/quote]

梗係想啦
不過 想要多小小野.. :em11:

[quote:6df1df0e97="Alvin & Janis"][quote:6df1df0e97="patty&jimmy"][quote:6df1df0e97="藍澄小海豚"][quote:6df1df0e97="gp"]我諗我係唯一一位支持88f o既人 ops:  
因為架車可以方便我來回rc 同舊居.[/quote]
唔只你一個,我都係 support 架,原因都竟然係一樣!
大家都好 o岩 key 下喎! :em12:[/quote]

我都好支持

其實唔轉係咪仲好? 唔轉先有機會申請shuttle bus[/quote]

如果係咁 不如轉啦

咁依家你地究竟想唔想爭取shuttle bus架? :em03:

[quote:338e519a3c="patty&jimmy"][quote:338e519a3c="藍澄小海豚"][quote:338e519a3c="gp"]我諗我係唯一一位支持88f o既人 ops:  
大家都好 o岩 key 下喎! :em12:[/quote]

我都好支持

如果係咁 不如轉啦
所以 88f 肯轉就最好 within 6 mins 就最 perfect

[quote:c8dc5cc899="藍澄小海豚"][quote:c8dc5cc899="gp"]我諗我係唯一一位支持88f o既人 ops:  

我都好支持

其實唔轉係咪仲好? 唔轉先有機會申請shuttle bus

i also to suggest 不如問可唔可以將88F改路啦.
i will also to write a letter to Highway Dept. to request to review the route of 88F.
max within 10 mins :em08:

[quote:94159a5057="Mr. & Mrs. FireFire"][quote:94159a5057="dick&queenie"][quote:94159a5057="Mr. & Mrs. FireFire"]呀dick行路可能仲快....
下次同你試下... :mrgreen:[/quote]

行路去青衣城....oh god
你行消防,操慣....
but me,頂唔順
:em18:[/quote]
唔係喎...好似都只不過係十多分鐘... :mrgreen:[/quote]

唔止呀. 我試過. 大約要成20 - 30 mins ..
由RC to 42c (fire station) 都要成15 mins la .

快則都要廿分鐘,除非你日日玩馬拉松啦。
====================================================== Home : http://www.samleung.net E-mail : saml@teacher.com ======================================================

cshenryhk

Please address complaint letter to Public Transport Department. I made it through e-mail. Just browse yahoo / government and you will get it. They will acknowledge your reply but the same reply as FanStar got.
Anyway the more complaints we raise in this subject the fast response we will have and the less suffering we do.
Cheers