藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: taftkwan
打印 上一主題 下一主題

停車場 [複製鏈接]

[quote:9f70493d14="Jeffrey & Shirley"]我估係和黃 D staff 將自己個 quota 暗地裡租左比街外人,而並非和黃(我估咋)。
另外,我所知和黃 D staff 如果要租停車場,係要申請同批准,未必人人都批。

最重要一點係,佢地拍車時間係 8:00am-9:00pm,9:00 後佢地就一定要走,同我地拍車時間好吾同,所以價錢都吾同。[/quote]

聽你講完 條氣都順返少少  :

[quote:a04a22d336="一家四口"][quote:a04a22d336="Jeffrey & Shirley"]我估係和黃 D staff 將自己個 quota 暗地裡租左比街外人,而並非和黃(我估咋)。
另外,我所知和黃 D staff 如果要租停車場,係要申請同批准,未必人人都批。

最重要一點係,佢地拍車時間係 8:00am-9:00pm,9:00 後佢地就一定要走,同我地拍車時間好吾同,所以價錢都吾同。[/quote]

聽你講完 條氣都順返少少  :[/quote]

話吾能夠咁講....吾通我買樓既時候同和黃講...我剩係住星期一至五..可吾可以平d

我俾錢會所... 我剩係隔晚7-10去 .. 可吾可以吾俾150 ? 俾 100 ? 75 ?

[quote:c1f916f51d="肥度"][quote:c1f916f51d="一家四口"][quote:c1f916f51d="Jeffrey & Shirley"]我估係和黃 D staff 將自己個 quota 暗地裡租左比街外人,而並非和黃(我估咋)。

話吾能夠咁講....吾通我買樓既時候同和黃講...我剩係住星期一至五..可吾可以平d

我俾錢會所... 我剩係隔晚7-10去 .. 可吾可以吾俾150 ? 俾 100 ? 75 ?[/quote]

但掉返轉頭諗 如果Jeffrey & Shirley 既資料係啱既 業主又用返$2200租比和黃既STAFF 咁有鬼人租咩 佢地又唔係喺RC住 比佢地泊過夜都冇用既 咁又邊有人租呢 可能問題係 下面個停車場都仲有較多位剩 咁業主咪要用平D既方式去吸引人租囉 而且和黃係佢地自己既STAFF...咁諗係咪好D呢?

平心而論 我絕對唔係話而家租比我地$2200一個月好低好平 但都唔可以用佢地而家$1700租比自己既STAFF呢個POINT去比較既。

而家要$2200一個月 實在係太貴喇...其實如果我地個停車場可以收平d 我諗好多泊爛地或對面屋村o既鄰居 都會泊番落o黎...
Rambler Crest Soccer Club

[quote:b9e5a2508b="一家四口"][quote:b9e5a2508b="肥度"][quote:b9e5a2508b="一家四口"][quote:b9e5a2508b="Jeffrey & Shirley"]我估係和黃 D staff 將自己個 quota 暗地裡租左比街外人,而並非和黃(我估咋)。

我俾錢會所... 我剩係隔晚7-10去 .. 可吾可以吾俾150 ? 俾 100 ? 75 ?[/quote]

但掉返轉頭諗 如果Jeffrey & Shirley 既資料係啱既 業主又用返$2200租比和黃既STAFF 咁有鬼人租咩 佢地又唔係喺RC住 比佢地泊過夜都冇用既 咁又邊有人租呢 可能問題係 下面個停車場都仲有較多位剩 咁業主咪要用平D既方式去吸引人租囉 而且和黃係佢地自己既STAFF...咁諗係咪好D呢?

平心而論 我絕對唔係話而家租比我地$2200一個月好低好平 但都唔可以用佢地而家$1700租比自己既STAFF呢個POINT去比較既。[/quote]

咁如果佢有呢個日泊PLAN 點解唔同RC居民講? RC唔一定冇人只係租日頭個喎~ 我地應該有選擇權嘛~ 另一方面 佢地出得個日泊PLAN 點解唔出多個夜泊PLAN?? 定一部份車位係日泊/夜泊 剩係夜泊O個D 又可以平D 唔好多~ 平四百都好~ 咁佢地一個車位O既成本可以收番三仟幾蚊租喎~
見過鬼就唔怕黑啦~

真係唔知點解.. rc停車場咁鬼貴... 地方就"吉"哂... 不如佢平啲比rc住戶喇.... 唔好浪費地方.. 又可以有多啲收入...

[quote:7c53ee38c8="Eddy Lam"]而家要$2200一個月 實在係太貴喇...其實如果我地個停車場可以收平d 我諗好多泊爛地或對面屋村o既鄰居 都會泊番落o黎...[/quote]

咪係,人地泓景台都只係1500定1700,港灣豪庭都係,人地都叫市區丫,都平你咁多!管理又好d!真係唔知哩度搞乜! :em13:

個答案...亦都係呢個原因....就係和x 霸權主意...就算你有個業委會又點呀...你有你講..佢有佢做....次次開會..好似做show 咁... 次次我都忍吾到..開到一半就走左....

今朝又見到有幾個差人,又有車被劃la..
:yeah: :yeah: :yeah:

不滿停車費太貴?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!