藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10832|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

2座A 你地屋企有冇咁既情況? [複製鏈接]

每日返屋企都好熱好焗
仲發覺細room既竹籃佈滿左發"毛"衣櫃既吸濕要2week換一次 係太熱有水蒸氣定係因為咩原因? 我好驚我d化妝品呀!
我係廳既魚缸水係綠色 換3日水就綠番 你地屋企會唔會咁?

Re: 2座A 你地屋企有冇咁既情況?

[quote:55c7b5fed4="babi"]每日返屋企都好熱好焗
仲發覺細room既竹籃佈滿左發"毛"衣櫃既吸濕要2week換一次 係太熱有水蒸氣定係因為咩原因? 我好驚我d化妝品呀!
我係廳既魚缸水係綠色 換3日水就綠番 你地屋企會唔會咁?[/quote]

RC 係好潮濕下
呢幾日由其是
我放係廚房既木筷子都發左霉..

我屋企淨係朝早熄冷氣之後會成個地濕晒 出完一輪水晏D就冇晒野 又唔見有邊度發mo喎!

[quote:d33507636f="一家四口"]我屋企淨係朝早熄冷氣之後會成個地濕晒 出完一輪水晏D就冇晒野 又唔見有邊度發mo喎![/quote]

開幾多度冷氣? 咁勁?
===

我貼0向雪櫃上面d史路比磁貼都發晒mo :poor:
書房 (向酒店0個邊)書櫃表面無乜野 但係拎開d書 會見到入面長晒綠mo...
好核突 :dead:
而家唯有開多d抽濕機 :mrgreen:

[quote:77880372dd="一家四口"]我屋企淨係朝早熄冷氣之後會成個地濕晒 出完一輪水晏D就冇晒野 又唔見有邊度發mo喎![/quote]

Me too ar...
Rambler Crest Soccer Club

[quote:20b057b546="Jess&Burns"][quote:20b057b546="一家四口"]我屋企淨係朝早熄冷氣之後會成個地濕晒 出完一輪水晏D就冇晒野 又唔見有邊度發mo喎![/quote]

開幾多度冷氣? 咁勁?[/quote]

呢輪都係24-5度咁啦 8)

[quote:d53324ba59="一家四口"][quote:d53324ba59="Jess&Burns"][quote:d53324ba59="一家四口"]我屋企淨係朝早熄冷氣之後會成個地濕晒 出完一輪水晏D就冇晒野 又唔見有邊度發mo喎![/quote]

呢輪都係24-5度咁啦 8)[/quote]

你係咪一關冷氣就打開哂o的窗?

[quote:794b54d0be="hales"][quote:794b54d0be="一家四口"][quote:794b54d0be="Jess&Burns"][quote:794b54d0be="一家四口"]我屋企淨係朝早熄冷氣之後會成個地濕晒 出完一輪水晏D就冇晒野 又唔見有邊度發mo喎![/quote]

呢輪都係24-5度咁啦 8)[/quote]

你係咪一關冷氣就打開哂o的窗?[/quote]

呢個係至命傷!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

係架 因為我好怕空氣唔流通既感覺 但係呢排咁濕 如果熄左冷氣唔即刻開窗都會濕架喎 (我諗!)