藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10172|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

舊事重提 [複製鏈接]

實我覺得係度住真係幾ok 不過朝早返工同啲遊客爭車坐就真係唔掂囉! 究竟係迷真係無方法去解決呢個問題呢? 係迷以後都要咁呢?(除非我搬走!)有無人可以幫我哋解決呢個問題呢? 可否再強烈要求運輸署俾我哋有shuttle bus呢? 或者至少要求酒店自己出酒店車吖(起碼情況會有所改善) 遲吓最後個棟酒店掂點埋 我諗我哋個情況會更惡劣 所以我覺得我哋再唔努力爭取既話 就真係無希望o家啦!

曾幾何時,有個農夫,很想好好咁種呢塊田。他一股熱血,目的只想為身邊老伯姓有啖餬口。無奈呢個農夫幾咁努力都好,但當發現呢塊田即使可以成為肥田,造福人羣。但可惜外面的變數、環境及天命,並非幾個農夫可以改變的時候。他感到無奈,傷感~~~。他認為對不起老伯姓,但最對不起.....是幾位並肩的農夫.....。
永遠愛著您 :em21: [/code]

上次業主大會都有人提過shuttle既問題.
gary講就話開青衣城葵芳機會好低.
因為會同小巴有路線重複.

依家佢地試緊shuttle去期他地方.
如 荃灣尖沙嘴中環....
但去一d唔常去既地方即唔係大部份人用到既service.
又要管理費補貼可能就算申請到都會因有太多人反對開唔成既機會都好大. :em18:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

Shuttle Bus呢單野 都知你地業委有努力過....明白係好多因素影響 唔係話申請就一定得...總之明白0架喇 :em11: !!
不如叫酒店自己申請shuttle bus 去 L1接自己d客仔啦....酒店有shuttle bus都好正常0者...如果政府唔比 就唔好比人0向呢度開酒店啦.....

不如Mei Foo西鐵站 臨時沒有van 到行兩步就大量交通選擇! ops:  :

我平時係搭巴士返工 有時要帶個仔返學先會搭Van仔 發覺早上葵芳班次
都幾密 但青衣班次少得可憐 有乜理由5架葵芳車 都未有1架青衣車 真係
離晒大譜.  :evil:
Rambler Crest Soccer Club

Mei Foo西鐵 贊成...自己行番去搭其他車...mei foo很多車坐 又可以買埋野..
我有時會mei foo轉車... h:

青衣 kwai fong都ok~ 總之 不用天天排10-15 mins先上到車就ok...

[quote:6be8800abe="dick&queenie"]曾幾何時,有個農夫,很想好好咁種呢塊田。他一股熱血,目的只想為身邊老伯姓有啖餬口。無奈呢個農夫幾咁努力都好,但當發現呢塊田即使可以成為肥田,造福人羣。但可惜外面的變數、環境及天命,並非幾個農夫可以改變的時候。他感到無奈,傷感~~~。他認為對不起老伯姓,但最對不起.....是幾位並肩的農夫.....。 [/quote]

旦系尼位農夫架埶血每次都系3分鐘埶度 當佢好努力工作咗尼3分鐘後就走咗去 剩底大部份工作比其他農夫做 整日都幻想唔(洗)施肥塊田就自己會肥 塊田重會自動生產d食物出黎比佢分比其他d老佰姓 整日埋怨其他農夫點解冬天唔種荔枝 夏天唔種士多啤梨 點解要有春夏秋冬 更加唔去認真了解點解一個 二個 三個甚至更多架農夫要响唔同架季節種唔同架食物 只懂埋怨每一位農夫點解要爭對佢 其實其他農夫只系想佢好 希望佢唔好整日沉淪在自己虛構架世界 了解更#種田架技巧 從中了解當中架道理 但到最後佢竟然聽出面講原來種大麻系最好 於是佢响大家塊田種大麻 以為可以幫到其他農夫 老佰姓有好日子過 可憐其他架農夫因為架xx行為而家可能要負出沉重架代價. :em06:   

以上只不過系一場夢 但願佢早d睡醒.... :face13:
我地2公婆巳經過咗第11個思愛架年頭喇 :em21: 祝願rc所有有情人或兩公婆開開心心 永遠恩恩愛愛 :em19: :o :wink: :em12: :D :) :face13: :em04: :mrgreen:

[quote:972e9cde7a="atrick & Cherry"][quote:972e9cde7a="dick&queenie"]曾幾何時,有個農夫,很想好好咁種呢塊田。他一股熱血,目的只想為身邊老伯姓有啖餬口。無奈呢個農夫幾咁努力都好,但當發現呢塊田即使可以成為肥田,造福人羣。但可惜外面的變數、環境及天命,並非幾個農夫可以改變的時候。他感到無奈,傷感~~~。他認為對不起老伯姓,但最對不起.....是幾位並肩的農夫.....。 [/quote]

旦系尼位農夫架埶血每次都系3分鐘埶度 當佢好努力工作咗尼3分鐘後就走咗去 剩底大部份工作比其他農夫做 整日都幻想唔(洗)施肥塊田就自己會肥 塊田重會自動生產d食物出黎比佢分比其他d老佰姓 整日埋怨其他農夫點解冬天唔種荔枝 夏天唔種士多啤梨 點解要有春夏秋冬 更加唔去認真了解點解一個 二個 三個甚至更多架農夫要响唔同架季節種唔同架食物 只懂埋怨每一位農夫點解要爭對佢 其實其他農夫只系想佢好 希望佢唔好整日沉淪在自己虛構架世界 了解更#種田架技巧 從中了解當中架道理 但到最後佢竟然聽出面講原來種大麻系最好 於是佢响大家塊田種大麻 以為可以幫到其他農夫 老佰姓有好日子過 可憐其他架農夫因為架xx行為而家可能要負出沉重架代價. :em06:   

以上只不過系一場夢 但願佢早d睡醒.... :face13:[/quote]

:  :

[quote:44fdf03c77="atrick & Cherry"]

以上只不過系一場夢 但願佢早d睡醒.... :face13:[/quote]

你講果位農夫同才子講果位好似唔係同一人喎.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。