藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6622|回復: 20
打印 上一主題 下一主題

愈執愈衰 [複製鏈接]

上星期見換緊toilet 地磚 似為有d進展啦.... 點知.......

今日一看 ..... 洗手盆花了..... 浴缸都花埋.... 正pk
Kelvin & Emily :em01: :em01: 真係給恆昌玩獲金 :em01: :em01:

佢幫我換o左廚房同toilet o既磚,不過因為仲有其他o野要執,所以我都忍唔住要自己搵d報紙同木板保護住d磚.
不過唔到一個禮拜就比人拎走晒,激死!
陣間花o左又要搞一大餐

我亦是換了 TOILET 地磚 不過同時亦整裂了二件牆身磚 從新報回再執漏 須然已經更換了 但於施工期間又再次整花了先前已更換之地磚 本人對執漏工程已經沒有知覺了 !!! 不x知所謂 !!!

[quote:de7000787f="半伯"]我亦是換了 TOILET 地磚 不過同時亦整裂了二件牆身磚 從新報回再執漏 須然已經更換了 但於施工期間又再次整花了先前已更換之地磚 本人對執漏工程已經沒有知覺了 !!! 不x知所謂 !!![/quote]

整完一樣 整爛第二樣野 好似同你有仇咁.
:em10:  :em10:  :em10:  :em10:

me too 雖然d新磚無咁花但有d崩 又離行離la
Everything will be OK tomorrow

唉~~我換左廁所同走廊d磚......今日諗住收番匙做裝修...
點知竟然發現廁所近走廊塊雲石裂開左.............................. :em03:
又唔知要攪幾耐................... :twisted:
唉~~~~~~~~~

[quote:097d318a7e="ye"]me too 雖然d新磚無咁花但有d崩 又離行離la[/quote]

我叫佢地換廚房磚因為個表面好花.........結果換4塊........有一塊係花的.......之前係表面花.........而家係幾條白色深花痕............另一塊就刮腳的............

我同執漏部反映..........而家係佢比磚我地自己換...............

仲有廁所門走光...........到而家都未整.............佢叫我自己買D毛條"痴"係門邊..............

Re: 愈執愈衰

[quote:44d5142561="mouse"]上星期見換緊toilet 地磚 似為有d進展啦.... 點知.......

今日一看 ..... 洗手盆花了..... 浴缸都花埋.... 正pk[/quote]

我叫佢地幫我修理廚房冼手盤 佢地將我的水suk唔知甩著去邊 我叫佢幫我整浴室佢的光管 佢地幫我甩著個光管燈罩 換木地板 七個星期無人理 結果把火今日決定 將成間屋的木地板全部起哂 自己去旺角訂著新的拋光石 重鋪 連理油漆 物料 人工都算合算 最緊要返著成日工 返到自己屋企都有個好樣的個豆.

Re: 愈執愈衰

[quote:558f7fcae0="AUL NG"][quote:558f7fcae0="mouse"]上星期見換緊toilet 地磚 似為有d進展啦.... 點知.......

今日一看 ..... 洗手盆花了..... 浴缸都花埋.... 正pk[/quote]

我叫佢地幫我修理廚房冼手盤 佢地將我的水suk唔知甩著去邊 我叫佢幫我整浴室佢的光管 佢地幫我甩著個光管燈罩 換木地板 七個星期無人理 結果把火今日決定 將成間屋的木地板全部起哂 自己去旺角訂著新的拋光石 重鋪 連理油漆 物料 人工都算合算 最緊要返著成日工 返到自己屋企都有個好樣的個豆.[/quote]

係中計啦....
就係咁 佢地又可以做小 d 野啦 :em10:  :em10:

明知中計都冇法!!! 大家只想快D有間舒適既屋 唔係想同佢作對! 咁你想繼續同佢拉鋸 用幾個月時間叫佢執 換來只係馬馬虎虎既quality 定係比多小小錢換黎靚D好D 既quality 兼快D似番間屋呢? 見仁見智!!!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~