藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3543|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

RC冷氣關注組第一份研究報告 [複製鏈接]

相信大家在今天的會議上已書面收到RC AirCon Task Group (RC冷氣關注組)的第一份研究報告.
如果未出席 可通過以下網址下載:
http://www.pacific.net.hk/~liuh/air-con-problem.pdf

關注組將繼續與和黃交涉 任何進展將通過網頁發表.

個位業主有任何關於冷氣意見請在此發表 我的將盡力協助.

liuh

-------------------------------------------------------------

Thank you so much for your effort liuh!!!

but i experience problem when i read the PDF as the chinese font doesn't seems to be displayed correctly here on my computer. anyone experiences the same problem as well?

Thank you Herry for your effort!

I have no problem in reading the PDF on my computer.

抱歉我今天因事未能出席昨天(19號)的會議。請問會上有否提到冷氣的問題?和黃有什麼回應?

Thanks again!

[quote:4b1edd1caf="T"]Thank you Herry for your effort!

I have no problem in reading the PDF on my computer.

抱歉我今天因事未能出席昨天(19號)的會議。請問會上有否提到冷氣的問題?和黃有什麼回應?

Thanks again![/quote]

昨天的會議場面混亂 深知和黃不能提供即時回負. 會上我們提交第一份報告書和黃答應將與我們的工作組和作解決問題.
個人認為關於冷氣問題 正式溝通橋樑已建立 和黃需要時間跟進 並提供合理解釋.好消息是和黃豐澤東芝正開會研究社計問題希望早日有結果.

我相信關注組的下一步重點是與和黃在時間表上達成共識 已以早日解決問題.

liuh

請問是否只對D/E座單位進行跟進
其他單位是否沒有問題.
因為我的單位也有冷氣不夠的問題.

[quote:a6a94c3b26="Tako & Sukie"]請問是否只對D/E座單位進行跟進
其他單位是否沒有問題.
因為我的單位也有冷氣不夠的問題.[/quote]

me too 我係G座 今日上咗去成個幾鐘 到走的時候也覺得唔係好凍! :em13:  由冷氣出嗰D風同鮮風機出嗰D風好似差唔多凍! :em18:
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

[quote:11944c8817="rstfung"][quote:11944c8817="Tako & Sukie"]請問是否只對D/E座單位進行跟進
其他單位是否沒有問題.
因為我的單位也有冷氣不夠的問題.[/quote]

me too 我係G座 今日上咗去成個幾鐘 到走的時候也覺得唔係好凍! :em13:  由冷氣出嗰D風同鮮風機出嗰D風好似差唔多凍! :em18:[/quote]

其他單位的問題我的都會幫手 但完全沒收到其他單位詳情 如有需要請PM手提討論詳情.

如果出風完全吾凍 應該係安裝問題多過設計問題 聯絡豐澤維修應可解決問題.

liuh

我都係G單位....個廳都唔凍....
liuh兄...你知道G單位的冷氣設計嗎??
即係廳有幾多匹......???
上次姓白搵個人來用紅外線照個出風口,話有成18--19係正常
但真係唔夠凍....有冇咩解決方法??
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:c618ee506c="dick&queenie"]我都係G單位....個廳都唔凍....
liuh兄...你知道G單位的冷氣設計嗎??
即係廳有幾多匹......???
上次姓白搵個人來用紅外線照個出風口,話有成18--19係正常
但真係唔夠凍....有冇咩解決方法??[/quote]

吓...... :shock: .....18-19都係正常?..... 用咩單位先.....

我都係call亞白生....佢然後叫左另一位師傅上來.....拎住部溫度計.....隊入個出風口來量度.....每部出風機平均都係攝氏9至10度 (以獨立開啟計....當然.....如全屋都開哂.....個廳的出風機會變左成16度...... :em18: )

雖然係咁.....廳個部的出風實在太弱..... :em13:  :em13:  :em13:

我地A室都有呢個問題......