藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: chriz
打印 上一主題 下一主題

有無人有養魚? [複製鏈接]

Re: 有無人有養魚?

[quote:691df77a4b="Cara CC"]
之前睇過你個介紹養魚篇
我諗我老公都要問多d你既意見先得
因為佢養親乜野就死乜野
除左隻海星....... :em01:[/quote]

海星好命硬架喎 ~
切左隻手 都識生返出來 ...

[quote:27409b11c7="saga"][quote:27409b11c7="Cara CC"]
之前睇過你個介紹養魚篇
因為佢養親乜野就死乜野

海星好命硬架喎 ~
切左隻手 都識生返出來 ...[/quote]

哈哈咁神奇   
原先有隻醫生蝦都好命硬不斷咁換左56次殼
但上次搬屋個時只係短短一日
就bye bye左....... :em06:

[quote:1f4f0530e3="Cara CC"][quote:1f4f0530e3="saga"][quote:1f4f0530e3="Cara CC"]
之前睇過你個介紹養魚篇
因為佢養親乜野就死乜野

海星好命硬架喎 ~
切左隻手 都識生返出來 ...[/quote]

哈哈咁神奇   
原先有隻醫生蝦都好命硬不斷咁換左56次殼
但上次搬屋個時只係短短一日
就bye bye左....... :em06:[/quote]

海星.....養唔咖喎....
海星海牛海兔水母全部都養唔到咖..
賣返去只可以當花瓶咖咋...
o的海星人地買黎係俾o的小丑蝦食咖...~"~?

如果你養醫生蝦既話放落缸果時小好小心做足steps
先得咖~ 如果唔係可以5分鐘唔夠就死俾你睇..
除左魚所有軟體動物都要更加小心先得..因為佢地同魚好唔同呢(結構上)

i did not pay any attention to the fish tank anymore after my daugther were born. but there are still two fish stay alive even if i did not feed them for months....... :wink:
i will buy some new fish after i move in next month. :wink: