藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3588|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

停車場有冇抹車服務?! [複製鏈接]

停車場有冇抹車服務?!

I assume you meant the parking lot at L2?  I have used tinkee (http://tinkee.com.hk) last 3 years they did a decent job I used the "3 times per week" option which also included a monthly wax job.  I think there are also other 抹車服務 outfits servicing L2 not sure their names though.

係啊~
唔知各位車主用緊邊間公司呢?

我都係用緊天記 覺得清潔普通 有時都有抺得唔夠乾淨既情況 但唔知RC仲有邊間清潔公司選擇 所以都用左佢幾年。

我都想知大約價錢 ?  我果邊d屋苑有好多人會主動問你想唔想抺車 價錢都好大眾化; 所以我估呢度情況應該一樣 !  不過如果我搬左入黎就會係holiday driver 所以應該好多塵, 好需要呢個服務  ops:

在停車場往出路口轉右油庫方向有個中國石化油站有部自動洗車機器太約30-50元不太記得我以前未住這裹時1-2星期洗一次現在搬了就反而沒用汽車

[quote:7c9f78d141="rijkard211"]在停車場往出路口轉右油庫方向有個中國石化油站有部自動洗車機器太約30-50元不太記得我以前未住這裹時1-2星期洗一次現在搬了就反而沒用汽車[/quote]

都好 不過唔知洗唔洗買 package 呢  :?:

無 package的. 每次計 :
$40 洗車身 + 吹乾
$60 洗車身同車 Ling (ie. wheel) + 光亮劑 + 吹乾
7am ~ 7pm 因為只有早班員工懂得操作部機. 洗之前最好拆除天線.
入油時候問下佢地 多數會派比你 10% coupon.

又 L1 近 Tower5 係有DIY洗車車位 有水龍頭 自己帶喉 or 水桶去. 爬下舊文可以找到佢位置係邊. 不過都幾多蚊.
Don\'t worry be happy!! ^_^

最終我都係搵左天記幫我抹車~