藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3978|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

有發現 (rstfung: 部Lift門花了) [複製鏈接]

各位5座的街坊,有以下特別報告:

Lift門上一向只用紅色箱頭筆寫開的幾隻字"窗簾1座,25/F",擺明買廣告,但係俾人整走完之後又再寫上去。今晚坐中間部Lift時,竟然發現有人索性where開lift門d膠,用硬幣之類的東西在lift門上重新刻上"窗簾1座,25/F"。嘩﹗有無搞錯呀﹗為求做生意,破壞公物,好離譜﹗有無理會過5座街坊的感受呢?

有無人搵1座做窗簾呀?要重新考慮呀﹗

我也見到呀 :cry:  正想寫出來 點知給你捷足先登 :em11: !!  是否要向管理處投訴 :em13: 或有任何更佳之處理方法呢??
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

毀壞公物  :em13:   :em13:

[quote:264a829c58="rstfung"]我也見到呀 :cry:  正常寫出來 點知給你捷足先登 :em11: !!  是否要向管理處投訴 :em13: 或有任何更佳之處理方法呢??[/quote]

今晚同看更阿伯講過下,不過佢好似驚死人以為佢失職0甘,左推右推,最後仲話 --"好簡單0者,叫管理處報警拉佢咪得0羅﹗" :?:

應該點算呢?

部Lift是不是有錄影帶可以看見是誰做的呢???
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

請問有無人去過1座25/F?? 那裡是不是租了給那間公司做Demo?  如果是 我們可不可以藉著公契告佢非法在這裡營業???

Re: 有發現 (rstfung: 部Lift門花了)

[quote:70ff9dc637="TJ"]各位5座的街坊,有以下特別報告:

Lift門上一向只用紅色箱頭筆寫開的幾隻字"窗簾1座,25/F",擺明買廣告,但係俾人整走完之後又再寫上去。今晚坐中間部Lift時,竟然發現有人索性where開lift門d膠,用硬幣之類的東西在lift門上重新刻上"窗簾1座,25/F"。嘩﹗有無搞錯呀﹗為求做生意,破壞公物,好離譜﹗有無理會過5座街坊的感受呢?

有無人搵1座做窗簾呀?要重新考慮呀﹗[/quote]

嘩 太過份啦
須知執漏都咁耐
:em13:  :em13:  :em13: 而定如果要換 lift 門咪有排
而且重可能要 d 業主出 錢整
咁點得的 :em13:  :em13:

不過 其實果間窗簾公司會唔會咁明目張"膽"
會唔會係有人想整古佢地
而發 "舌" 你我們 d 業主身上呢??

or 有人想向我們 d 業主發 "舌" 而破壞公物
再後嫁禍比窗簾公司呢 :em10:  :em10:

(突然好似變左做縣疑兇案咁 :em17:

我都見到醒起要影相時部LIFT關左門...可能報警真係有用...

影低佢做証據 實在太過份 應該係果間公司負責啦
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

唔係wor!  :em16: 應該响中間部Lift裡面 搭緊Lift時一定望到!  :em01:  唔通仲有其他地方受到破壞???  :em13:  :em13:

有無人可以得閒用相機影咗佢??? 唔該! :em14:  :em14: