藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Robert
打印 上一主題 下一主題

南丫島遊船河 [複製鏈接]

[quote:bcda6cf0a3="Robert"][quote:bcda6cf0a3="grassman"]皇后碼頭唔係大會堂咩?

點解去Excharge Square既? [/quote]

講緊買飲品喎!皇后碼頭o個邊冇平既飲品賣丫馬?[/quote]
和記大廈地下有watson's
金鐘廊有百佳喎
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:adb2747050="dick&queenie"][quote:adb2747050="hales"][quote:adb2747050="Robert"][quote:adb2747050="dick&queenie"]
唔駛...單程都係半個鐘倒...幾多$好視乎order咩野食...我都講唔多比你聽...係一般海鮮價囉...我就食唔食海鮮都冇所謂...還惦我自己都會屋企整比老公食 :

q. 8)[/quote]
據有南丫島食海鮮經驗既鄰居報料,保守估計每人最少要預一百五十蚊倒,如果其他參加者唔反對既話都無妨 o既!有冇人反對呢?
贊成既參加者請表態︰

PS︰點解我 quote 既內容唔同左 o既? :[/quote]

如果食海鮮既話減兩位......... :em09:
bikbark唔食得海鮮 到時我地島上再搵野食 :mrgreen:[/quote]

咁咪叫番到會囉...我就好欣賞細心同愛錫老婆0既男人架喇... :em11:

q.[/quote]
qq 多謝你 不過我o地兩個唔食海鮮 你o地可以照去食o架 我諗你o地都好多人鍾意食海鮮 唔好掃興啦.
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:157b89f6fa="dick&queenie"]bikbark

你好幸福呀...我腦工就... :dead:

q.[/quote]
但你有得去旅行喎 :poor:

見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:

我用電話咨詢過過半數既參加者,決定維持原本方案~食到會,而參加費用暫時不變,維持不論大小每人七十元;至於賣飲品方面,大家認為和記大廈地下既watson's,定係交易廣場3號2樓既惠康會平d同埋多d選擇呢?兩間既路程都差唔多!
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:ff373d3386="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote] :  :  :

[quote:c89f185302="Robert"]我用電話咨詢過過半數既參加者,決定維持原本方案~食到會,而參加費用暫時不變,維持不論大小每人七十元;至於賣飲品方面,大家認為和記大廈地下既watson's,定係交易廣場3號2樓既惠康會平d同埋多d選擇呢?兩間既路程都差唔多![/quote]
其實watson's係近好多o既 過條橋就差唔多到
但係選擇好少 亦無一pack六盒o既紙包飲品
我覺得不如飲品自己各自買 咁就唔駛拎咁遠
一程船頂多每人都係飲兩罐飲品 應該唔係好重
去到lamma island又可以去7-仔買.

[quote:a1d587e40c="bikbark"]其實watson's係近好多o既 過條橋就差唔多到
但係選擇好少 亦無一pack六盒o既紙包飲品
我覺得不如飲品自己各自買 咁就唔駛拎咁遠
一程船頂多每人都係飲兩罐飲品 應該唔係好重
去到lamma island又可以去7-仔買.[/quote]

都好嫁!

有冇參加者反對?請提出︰

啊......8卦問句 回程其實可唔可以o係青衣碼頭落船
然後叫"大計"(唔知係咪咁叫)自己返去皇后碼頭呢?
咁我o地咪唔駛去o左中環又返去青衣囉.

(唔得就當無問過啦 hehe)

[quote:184bf32c0b="Jeffrey & Shirley"]見到大家咁齊人,真係好想同大家一齊去呀! :em06:[/quote]

期實我都好想呀..... :em06:  :em06:  :em06:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]