藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2210|回復: 9
打印 上一主題 下一主題

深夜交通 [複製鏈接]

大家好呀,一對新人報到。想請教下大家,如果深夜係銅鑼灣或者灣仔,點樣返藍澄會方便快捷d呢?

暫時所知可以係銅鑼灣糖街搭小巴返荃灣再轉的士。其實銅鑼灣/灣仔有無車去葵芳,之後先轉的士係咪會抵過荃灣轉呢?

麻煩大家幫忙解答下丫,唔係返唔到歸好慘呢~~~

灣仔有車去葵芳, NEXT TO MTR STATION
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

正常去荃灣車都會经葵芳,你話糖街哪架,我未坐過.如果我在causeway bay.就會伊莉沙伯大厦舊郵局位置上去荃灣的車,他會先車你去wanchai mtr站頭轉車(銅羅灣去灣仔車程不用錢).

早排係灣仔飲完酒
坐小巴係mk落車....行去山東街有$20的士番rc 的

早排係灣仔飲完酒
坐小巴係mk落車....行去山東街有$20的士番rc 的
濠仔 發表於 2009-11-2 23:03

糖街的不經kwai fong, 通常我會搭去 mei foo 轉 42a or 43c or taxi
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

灣仔電腦中心門口有部紅van去荃灣~經葵芳~~都好多人搭~

多謝各位報料。

fire fire: 灣仔電腦中心果架我都見過, 係橋底果樹, 但請問開到幾點架? 因為可能係深夜兩三點的時段。
rijkard: Thanks。下次留意下先~~~
濠仔: 泥鯭的係咪常見架? 同埋唔夠腳使唔使等好耐呢?
diedsee: 美孚的士返RC要大約幾錢架呢?

再次唔該晒咁多位報料。

泥鯭的好密的....d的士排住隊唔洗驚坐唔到....

同埋好多人坐既關係....通常10分鐘內就開到車

如果女仔就最好坐車頭俾2個位錢=$40...坐得安心又唔洗驚俾人抽水

我記得灣仔去mk 部紅van係 灣仔neway 對開上.....價錢唔記得

多謝各位報料。

fire fire: 灣仔電腦中心果架我都見過, 係橋底果樹, 但請問開到幾點架? 因為可能係深夜兩三點的時段。
rijkard: Thanks。下次留意下先~~~
濠仔: 泥鯭的係咪常見架? 同埋唔夠腳使唔使等好耐呢?
dieds ...
EleEle 發表於 2009-11-3 14:38

我講伊利沙伯大厦個架車即是電腦中心個架,有個牌棟在舊郵局到(寫住去荃灣),我試過4,5點搭但是星期六,我想平時2,3點應該有.價錢應該17元(mid12前行西隧),12點後貴1元,但行舊隧.所以如果2個人,可能call 的士重好.

Thank you very much~~~