藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: alankle
打印 上一主題 下一主題

各位鄰居好友請心靜下來~~~~ [複製鏈接]

[quote="Tomato"][quote:18d2bc2de8="patty&jimmy"]
qoo的文章真係好難睇好難明 嚴重點講係將自己的快樂 (打同音字)建築在大家的痛苦上 (睇佢d同音字同冇標點的所謂文章)  :em16: :em16:
:em16:

qoo 我們沒有歧視你 只係你自己做出一些事令到人不得不歧視你.  :em05: :em05: :em05:
我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:

我覺得你講得太嚴重!!Qoo會好難受!![/quote]

但係我又覺得佢講得好好播...我都真係覺得有小小將自己既快樂
建築係大家既痛苦身上...
魚果個個刀系錦打自鵝諗李第刀睇得紀身虎蝦蝦蝦

[quote:015b7c55a6="SM"]其實咀形問題姐~
大家講的笑話佢地收唔倒 唔識笑
而佢覺得很有趣的文章 我們亦唔覺funny
總之想看就去看 相反不想看就不去看好了
無謂去改變人地o既作風
又等於佢唔可以干涉我地習慣講笑的性格一樣
只不過下次說笑時不要再找Qoo離做對象好了
我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )
不過若果自己言誤令人家唔開心 我真的非常抱歉!
我相信依度大部份的藍澄網友是團結 沒有歧視 沒有敵意 風趣優默滑稽搞笑 互助互愛 就是一早的是實吧![/quote]

果然見解獨特 :roll:  :em19:

我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁 )

呢個就係main point
完全都唔知佢想講乜 又唔知佢嬲乜 更加唔知得罪佢個愛豬屎家族d乜 :x

唔知點解我覺得佢好似想來呢度搞事囉.  :em03: :em03:
我都係為呢個網好 想大家有一個快樂的氣氛下交流.
試想想 如果個個都好似佢咁 用晒同音字 其他人睇得咁辛苦 仲邊有人有興趣入來傾計?  :em20:

[quote:da9ae0a505="patty&jimmy"]
我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁 )

呢個就係main point
完全都唔知佢想講乜 又唔知佢嬲乜 更加唔知得罪佢個愛豬屎家族d乜 :x

唔知點解我覺得佢好似想來呢度搞事囉.  :em03: :em03:
我都係為呢個網好 想大家有一個快樂的氣氛下交流.
試想想 如果個個都好似佢咁 用晒同音字 其他人睇得咁辛苦 仲邊有人有興趣入來傾計?  :em20:[/quote]

華你地吾洗這樣說話牙 :em16: 衣家鵝發覺想生事的系你地羅鵝從來毛說過什麼只系你地自己一相情原姐 :x 如果你地吾明鵝地愛豬事家族發生左什麼事就看清楚人地芝前說過什麼羅吾好系吾系都話人羅 :em16: 重有麻煩你地說話前想清楚人地的感受先羅 鵝都發覺你地好針對鵝羅請緊紀鵝個家族系叫愛豬事家族吾好亂幫人改名呀 :em16: 你這樣鵝都好辛苦羅 :em18: 如你地真系覺辛苦的就請不要看鵝的文章羅 :em11: 亦大可以不要與鵝作所有傾計的對話/回應羅 :!: 請千萬不要人地去就你地這樣亦令對方辛苦的  鵝都一直系與大家好快樂的交流呀只系你地里幾日不停的針對鵝姐 :em18: :em18: 吾該曬 :?
開心時大叫一聲.....Qoo.

[quote="Tomato"][quote:182523f43d="patty&jimmy"]
qoo的文章真係好難睇好難明 嚴重點講係將自己的快樂 (打同音字)建築在大家的痛苦上 (睇佢d同音字同冇標點的所謂文章)  :em16: :em16:

qoo 我們沒有歧視你 只係你自己做出一些事令到人不得不歧視你.  :em05: :em05: :em05:
我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:

多謝妳的幫口不過這對鵝而言並不是什麼大不了鵝是不會將這些小問題放響心的 :mrgreen: 只是他們特別對鵝作出的挑釁 :em18:

[quote:e22addf982="patty&jimmy"]
wychan鵝知不過每個人都有他們的喜好歷史古然要保存不過現時主張diy肯改變或試未必不可  鵝也只想試試如真的對大家有任何不便或大家仍想玩任何試探鵝亦不介意不過怎樣也好算羅吾著的大家始鍾覺仍然系鵝  不如大家叫鵝做你們掛住的朋友名字吧  這樣大家可以開心d羅對嗎

好老實講 我很同意wychan的講法.

我相信你的中文程度不差 起碼都可以想到咁多同音字. 不過我覺得你都應該為人著想 大家才會以正常人的眼光來看你.  :!: :!: :!: :!: :!:[/quote]

patty&jimmy請你地留意一~艤Z從來毛講過話你地里度對鵝有歧視鵝一直只系話因為鵝自己現在只與女生拍拖=les.而怕你地會對鵝作出歧視姐請不要亂更改鵝的意思羅 :em16: 鵝衣家就發覺只有幾個網民比較針對鵝的發表姐你地大可不要作任何回覆羅 吾該曬 :?

[quote:5aec7ea512="Jeffrey & Shirley"]大家:

:arrow: 不如咁啦! :wink: 大家的發表方式都未必一樣。 :em16:

Qoo之發表方法有自己之方式,而我地亦吾可以去改變佢o既表達方式。佢亦表示過佢發表o既文章,大家可以選擇睇吾睇。其實相方都有選擇權,不如就選擇自己喜歡o既型式繼續去瀏覽哩個網站啦! :wink:

千萬吾好對任何人作評論 :em16: 。好o既就無所為。

大家都係想多一點鄰居 :em19: ,多一點友誼 :em21: 。無需為一點誤會而吾開心啦。
:em11:[/quote]

Jeffrey & Shirley&我是誰多謝你地的見解 :em14: 欣為鵝一直都系心存這意思 :mrgreen:

[quote:7c41b7cbd8="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風
我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )
我相信依度大部份的藍澄網友是團結 沒有歧視 沒有敵意 風趣優默滑稽搞笑 互助互愛 就是一早的是實吧![/quote]

SM鵝重以為你會明~簹?:!: 老實講如果芝前你所講的真系只是笑話鵝地愛豬事家族真的不會唔識笑羅 :em12: 相對泥講鵝亦從來毛講過任何自覺會令人覺得很有趣的文章所以你哽系唔覺funny :?: 加上鵝亦從來毛干涉你地習慣講笑的性格羅 :?: 重有你講的(我認同崩口人忌崩口碗 有時講者無心 聽者有耳(其實我到而家都唔係好知佢地豬家嬲D嘜嫁:?: )鵝都吾系好明你想說什麼羅 :?:  :!: 什麼叫崩口人忌崩口碗鵝吾系響香巷大鵝吾明呀請解答 ops: 芝前鵝說鵝豬爸的吾開心系因為他的下屬看到你們芝前對鵝的回應文章而不停的對他講(要鵝地服你就吾該你先教好你個女先 :?: )鵝也好老實說鵝芝前也不明豬爸典解吾開心&吾理鵝後來聽豬媽說鵝至芝羅 這樣你話鵝即吏是不開心也是正常羅請不要因為你自己的不明白而怪罪鵝羅 :cry:

[quote="吉野太郎"][quote:c2c0dd718c="Tomato"][quote:c2c0dd718c="patty&jimmy"]

但係我又覺得佢講得好好播...我都真係覺得有小小將自己既快樂
建築係大家既痛苦身上...
魚果個個刀系錦打自鵝諗李第刀睇得紀身虎蝦蝦蝦[/quote]

吉野太郎你好 鵝好像第一次見你 :?:  :roll: 請脾鵝說明一~艤Z蟲來抹有將鵝既快樂建築係大家既痛苦身上 :?:  :cry: 重有你是否過糞了一~?:x 鵝蟲來翼抹有用你所說的一套來發表文章因你的用音實在太水皮了 : 筋本竹不到正確的音不過老反有這種水準也是正常 :em09:

[quote:2d00739a50="吉野太郎"][quote:2d00739a50="SM"]其實咀形問題姐~
無謂去改變人地o既作風

果然見解獨特 :roll:  :em19:[/quote] :em17:

哈被緬太幼字呀 :em16: