藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: eric_818
打印 上一主題 下一主題

救命! 墻身滲水! [複製鏈接]

[quote:782696f504="Billy"][quote:782696f504="wychan"]應該係冷氣喉漏水 要拆假天花整...[/quote]

但無理由依家先發現喎.
又唔係第一次開泠氣.
會唔會同落左幾日大雨有關呀...[/quote]

可能條喉室左或者冷縮熱漲闔係爆左
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

會不會仙風槽入口積水呀?

[quote:6fcdf4a472="YY & KC"]嘩 好驚呀.......有無同管理處講呀? 到底係邊個要負責呢? :?:[/quote]

報左管理處
要等佢聽日上嚟先知要邊個負責. :poor:

[quote:a61b989514="dick&queenie"][quote:a61b989514="Eddy Lam"][quote:a61b989514="wychan"]應該係冷氣喉漏水 要拆假天花整...[/quote]

Agree...睇o黎都好大鑊... :em03:[/quote]

絕對係!!!
入左伙幾奈,上年到而家?? :em06:[/quote]

已經一年有多. :em06:

我個細房之前都發生同樣o既事 :em08: 因為冷氣喉漏水而令到牆身有水漬兼油漆"mock"落. 結果要搵冷氣師傅=>o係假天花鑿個洞=>修補冷氣喉=>再搵油漆師傅=>摌走已"mock"落o既油漆=>再從新線灰=>再油油=>咁就無o左仟幾蚊啦! :em01:
G :em21: P

[quote:5d93221064="gp"]我個細房之前都發生同樣o既事 :em08: 因為冷氣喉漏水而令到牆身有水漬兼油漆"mock"落. 結果要搵冷氣師傅=>o係假天花鑿個洞=>修補冷氣喉=>再搵油漆師傅=>摌走已"mock"落o既油漆=>再從新線灰=>再油油=>咁就無o左仟幾蚊啦! :em01:[/quote]

對我嚟講
錢已經唔係最大問題(雖然都係問題) :em06: .

最慘係要完成 GP 您所講 o既 工序
將會產生大量灰塵 :em18:
因為滲水地方係睡房
我都唔知整個幾日可以係邊度瞓 :em01:
之後仲要清理
諗起都想死. :dead:

真慘!
我地的廚房窗都有漏,不過相比之下.............小事!

真係滲好犀利 有冇買家居保? 唔知一般既家居保有冇得claim?
2座A - original \"M&J\"

[quote:8f2335f995="eppieans"]真慘!
我地的廚房窗都有漏,不過相比之下.............小事![/quote]
係唔係抽氣扇位置呀~~ :detective

[quote:9625d98237="Mr. & Mrs. FireFire"]係唔係抽氣扇位置呀~~ :detective[/quote]

我係呀. 其實好耐之前管理處搞過 好似加咗個cover. 不過前早排落好耐雨 有一日就發現有漏水. 我申個頭出去裝過 不過睇唔清楚點解會漏水.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。