藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: plcheung
打印 上一主題 下一主題

樓上來的聲音 [複製鏈接]

要搵茅山師傅!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

呢幾日我地搵左保安上來聽下我地所講0既嘈音, 點知星期六晚(12:30am-1:30am) 樓上就一d 聲都冇, 但酊星期日朝早大約9:00am就聽到佢個小朋友0係度跑, 連在場0既保安都聽到, 而且都認為係樓上發出呢d 聲. 咁我地以為咁樣管業處就可以做野啦. 點知佢地竟然話呢d 聲為0係早上9:00am 後聽到, 唔算0係嘈音, 都算正常喎.
我地都冇話佢咁樣嘈住我地一我地只不過想證明俾管業聽0係樓上發出而唔0係咩其他單位發出. 我地好強調樓上0係夜晚發出0既嘈音影響到我地訓覺, 佢地(管業)話由於夜晚0係門口聽唔到聲, 所以唔可以做證確定0係樓上單位喎, 大佬呀, 你0係門口聽梗係咩都聽唔到啦, 我地真係俾佢吹脹....
依家0既情況係管業聽唔到就話做唔到野, 就算依家0係我屋企聽到又話由於佢地企0既門口聽唔到而做唔到野, 咁即係一個字"門小". 佢地仲叫我地唔好咁激動, 唔好走上去拍門tim, 我地心諗你地做唔到野咪我地做囉.

後來我地尋晚知道點解佢地做唔到野0既原因啦, 原來樓上個八婆租客打去管業處反投訴話管業處夜晚時常走去拍佢門打擾佢訓覺喎!! 嘩..呢個咩世界呀, 呢d 咩x野人呀, 騷擾人果個掉番轉告人騷擾佢, 我估管業處因為怕麻煩, 所以唔敢再走上去搵個pk. 依家今日管業同我地講話d 聲應該係由於大廈個水壓制問題而產生嘈音, 呢d 我一早知啦, 我地唔係3歲細佬哥呀, 我都識分聲音ga, 你當我白痴呀, 如果管業諗住用咁0既理由去敷衍下我, 同維護樓上個八婆0既話, 我一定會繼續同佢玩落去囉, 睇下邊個唔駛訓.

依家我都唔明交管理費做咩春....咩q 都做唔到, 最後原來我係俾錢係管自己0既.....

要搵茅山師傅!
grassman 發表於 2009-11-7 18:30

今日我等校車既時候, 同L5"坐頭"聊左一輪, 因為我發現樓上個信箱又開始多信, 睇嚟樓上真係唔係成日返嚟訓, 呢樣野得到"坐頭"肯定, 佢仲話樓上係舖地氈既添, 所以, 我聽到既真有可能唔係"有人"移檯椅既聲音, 因此............我決定.............搵..............司徒法正...........

今日我等校車既時候, 同L5"坐頭"聊左一輪, 因為我發現樓上個信箱又開始多信, 睇嚟樓上真係唔係成日返嚟訓, 呢樣野得到"坐頭"肯定, 佢仲話樓上係舖地氈既添, 所以, 我聽到既真有可能唔係"有人"移檯椅既聲音, 因此.. ...
一家四口 發表於 2009-11-12 15:38

咁得人驚

我都有相同的情況呀, 我初初(4月)搬來時沒有的, 近幾個月開始有, 有時上午, 有時下午, 有時晚上1:30前, 一日都有十幾次, 2:00後就沒有了, 我試過走上去聽又唔發覺有聲, 我都唔明白點解d人會不斷拉椅拉枱?? 本人住6座中層, 你地呢?

1# plcheung
你都好呀, 肯定左係邊個, 慢慢炮製佢, 我連邊個都唔肯定呀, 哈哈

12# plcheung
plcheung:
我是住在6座,我越看越似我的情況, 越看越火滾, 因為簡直就是我的心聲......
不知現在怎樣呢?

只好努力搵錢...買佢樓上個單位,嘈番佢!
見過鬼就唔怕黑啦~

今日我等校車既時候, 同L5"坐頭"聊左一輪, 因為我發現樓上個信箱又開始多信, 睇嚟樓上真係唔係成日返嚟訓, 呢樣野得到"坐頭"肯定, 佢仲話樓上係舖地氈既添, 所以, 我聽到既真有可能唔係"有人"移檯椅既聲音, 因此.. ...
一家四口 發表於 2009-11-12 15:38

超恐怖!
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

六座有間凶宅喎 你係咪住佢樓下呀