藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10202|回復: 35
打印 上一主題 下一主題

救命! 墻身滲水! [複製鏈接]

睡房墻身突然滲水.  :em06:
已通知管理處 但大家知唔知有乜原因會攪成咁? :?:  :em01:
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

其實整冷氣果 part 都唔係好大件事 (今晚返去影幅相過大家睇吓)
我估做批盪同油牆仲大鑊. :dead:

好啊 都唔知原來呢度都有保險公司受理 掂! :em11:

[quote:865c2569a4="eric_818"][quote:865c2569a4="532"]買家居保險有無得 claim 呢?[/quote]

問左
有得 claim 油牆
但冇得 claim 整冷氣. :poor:[/quote]

睇黎真係要買份家居保保障下.....  :roll:
2座A - original \"M&J\"

[quote:54d38975e3="532"]買家居保險有無得 claim 呢?[/quote]

問左
有得 claim 油牆
但冇得 claim 整冷氣. :poor:

買家居保險有無得 claim 呢?

你唔係呀麻! :evil:
呢個社會唔係可以百家齊放架咩,我只係秉承道家思想姐!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

:em16: 喂 做家長要以身作則 一人做事一人當呀.
我的方法是用來慳裝修錢 唔係慳維修錢呀. 唔好偷換概念呀... hehee 我又出手  :HIT:

[quote:501fe578e8="eric_818"][quote:501fe578e8="grassman"][quote:501fe578e8="CJ"]偷雞法--- 整好之後買個吊櫃/木板遮鬼住佢 咁咪可以慳番d油漆錢! [/quote]

下次再漏都睇唔到,無眼屎、乾淨盲! :em11:[/quote]

唔好成日教人用呢招. :twisted:

818  :HIT: gm[/quote]

唔關我事,CJ教咋,我o係度做啦啦隊之麻! :poor:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:a33cc012e1="eppieans"]聽講,五金舖有一樣叫「滴補漏」好似油咁,塗上牆後可以防水。[/quote]

漏補王嘛...
but....in this case....無用的......
如果真係爆喉 是一定要維修.......如果猛做防漏..等等上邊會變左個水缸 :