藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: kam1100
打印 上一主題 下一主題

我個窗台入水ar [複製鏈接]

我會在窗台造床. 並且改塊玻璃大D(到雲石面並封玻璃膠). :em02:
希望work la.

我換玻璃之後都冇睇過....好擔心ar.....
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:82615ea6f3="kam1100"]
kam which block and which unit ??

T3 Blk B Kitchen 向東.[/quote]

I am T1 Blk B Kitchen also 向東 but today checked it seems no problem.

For the other rooms the window are 向南

但係每次落雨...風0既方向唔同
今次唔係吹我地呢面風
所以今次冇漏水都唔代表冇問題
大家要注意呢一點呀.........

係lu!!
記得之前都落過好大雨 0個次大家都好似無乜事
點知今次.................  :cry:

今日上去屋企 d水已經乾晒
個窗台雲石係好明顯入晒水 好大塊漬
換唔換好呢???換左又驚衰過唔整 (好大工程嘛!) 唔換又肉酸 :?

慘啦 我仲未有時間上去check o下有無入水 :roll:
G :em21: P

[quote:278b3b471d="Tomato"]今日上去屋企 d水已經乾晒
換唔換好呢???換左又驚衰過唔整 (好大工程嘛!) 唔換又肉酸 :?[/quote]

今日上過去 窗台執漏D 灰仲成寸厚 :em17:  似乎沒有入水!!  真好彩!   
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

[quote:4e098dc6fe="Tomato"]今日上去屋企 d水已經乾晒
換唔換好呢???換左又驚衰過唔整 (好大工程嘛!) 唔換又肉酸 :?[/quote]

點解雲石會入水同有漬?
真奇怪 :?:

係好明顯唔同色0架!!
隻窗較好似比野痴住禁 好大力先開到