藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 沁藍
打印 上一主題 下一主題

藍澄村巴! [複製鏈接]

我都覺得貴 其實仲有一條路
就係搭shuttle bus to Tsing Ying MTR Station 只是$2
加MTR$11.80到港島區, 全程13.8
其實價錢差不多,都要睇下到時邊種快D.... :roll:[/quote]

當然係巴士快啦! 係美景對面既巴士站一上車就出南橋 下一個站已經係西遂口! 如果搭shuttle bus去到青衣城後 仲要等四至七分鐘先有香港站車 到香港站後仲要行七分鐘先到中環站 所以一定係巴士快 每朝都好多人搭948 o家! 8)
G :em21: P

差唔多啦...西隧喎...

我之前係上環返工.... 我朝朝都搭紅巴出去嫁...佢地都要$17.... 快呀o麻....

而家係牛頭角....唔駛隧道都要$13呀....
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:558ea91542="gp"]我都覺得貴 其實仲有一條路
就係搭shuttle bus to Tsing Ying MTR Station 只是$2
其實價錢差不多,都要睇下到時邊種快D.... :roll:[/quote]

當然係巴士快啦! 係美景對面既巴士站一上車就出南橋 下一個站已經係西遂口! 如果搭shuttle bus去到青衣城後 仲要等四至七分鐘先有香港站車 到香港站後仲要行七分鐘先到中環站 所以一定係巴士快 每朝都好多人搭948 o家! 8)[/quote]

但係架948好多時到美景時已經full哂喇..... :x

唔知shuttle bus去中環大約幾銀呢?..... :?:

[quote:e0e9902ac7="L"][quote:e0e9902ac7="gp"]我都覺得貴 其實仲有一條路

當然係巴士快啦! 係美景對面既巴士站一上車就出南橋 下一個站已經係西遂口! 如果搭shuttle bus去到青衣城後 仲要等四至七分鐘先有香港站車 到香港站後仲要行七分鐘先到中環站 所以一定係巴士快 每朝都好多人搭948 o家! 8)[/quote]

但係架948好多時到美景時已經full哂喇..... :x[/quote]

基本上唔係預太遲出門既話係可以上到車o既! :em12:
G :em21: P

[quote:6fa75f9f39="L"][quote:6fa75f9f39="gp"]我都覺得貴 其實仲有一條路

但係架948好多時到美景時已經full哂喇..... :x[/quote]
到時巴士公司好可能會加車架放心

最好就係全日行駛啦
我係隱形人  :em19:

其實 區議員李志強都提議過將士948改為全日ka...
但運輸署唔批... 話我地青衣居民應該乘坐mtr rather than bus :cry:
希望李先生可以為我地繼續爭取la :wink: [/quote]

平時有冇快車去香港???

有 MTR
我係隱形人  :em19: