藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: milk
打印 上一主題 下一主題

會所~抵~ [複製鏈接]

咁如果四個都唔係業主得唔得?

[quote:5b67a623e2="Tomato"]咁如果四個都唔係業主得唔得?[/quote]

0個4個人要=住戶証的4人
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:0b4d07116d="grassman"][quote:0b4d07116d="Tomato"]咁如果四個都唔係業主得唔得?[/quote]

0個4個人要=住戶証的4人[/quote]
係喎!阿草補充得好 :em11:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

突然心血來潮,我又想join club house添 :em03: ,不知道有沒有鄰居有興趣一起share呢 :em04: ...thank you ar :em21:

[quote:d65b3ff28d="sunday"]突然心血來潮,我又想join club house添 :em03: ,不知道有沒有鄰居有興趣一起share呢 :em04: ...thank you ar :em21:[/quote]

Hi! I am interested. Please check pm.
Janice & Philip

[quote:44f64df33b="grassman"]
其實o岩d唔o岩d啦.
住戶證還住戶證 會所會藉還會所會藉
好似我o地o既例子 H室可以有4個會所會員名額 我間屋有3個住戶證 但其中一個無參加會所 咁我o地就同另一戶鄰居share 幫佢o地申請臨時住戶證入會
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:4cf411a96c="bikbark"][quote:4cf411a96c="grassman"]
其實o岩d唔o岩d啦.
好似我o地o既例子 H室可以有4個會所會員名額 我間屋有3個住戶證 但其中一個無參加會所 咁我o地就同另一戶鄰居share 幫佢o地申請臨時住戶證入會[/quote]

其實咁樣已經當你放棄左O個一個人的住戶證了!

我理解能力好低....咁如果四個會籍全部都係拎臨時住戶証ge得唔得呢?

[quote:23ebfc138a="grassman"][quote:23ebfc138a="bikbark"][quote:23ebfc138a="grassman"]
其實o岩d唔o岩d啦.
好似我o地o既例子 Hi以有4個會所會員名額 我間屋有3個住戶證 但其中一個無參加會所 咁我o地就同另一戶鄰居share 幫佢o地申請臨時住戶證入會[/quote]

其實咁樣已經當你放棄左O個一個人的住戶證了![/quote]
唔係喎 佢仲有住戶證(即係出入大廈o個張) 但係就無得入會所
我o地係咪講緊同一樣野?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:27b095f2fe="bikbark"][quote:27b095f2fe="grassman"][quote:27b095f2fe="bikbark"][quote:27b095f2fe="grassman"]
其實o岩d唔o岩d啦.
好似我o地o既例子 Hi以有4個會所會員名額 我間屋有3個住戶證 但其中一個無參加會所 咁我o地就同另一戶鄰居share 幫佢o地申請臨時住戶證入會[/quote]

其實咁樣已經當你放棄左O個一個人的住戶證了![/quote]
唔係喎 佢仲有住戶證(即係出入大廈o個張) 但係就無得入會所
我o地係咪講緊同一樣野?[/quote]

詞彙:
a.住戶證;
b. 臨時住戶證;
c. 智能咭

你講邊張?

所有單位,有效的(a+b)不能大於 4。 (c)邏輯上只是作出入大廈用途,因為D、E單位有6張(超過4),其他單位有4張,所以(c)唔代表有(a)or(b) e.g.菲庸。
Join 會所時,會所職員會check你的(a)or(b)是否有效!