藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: leemoksau
打印 上一主題 下一主題

想死 >_< [複製鏈接]

涌尾另外有個牙醫都唔錯(林志強)好細心
要早預約好多人  電話:2435 0768

[quote:35a9cdd1e0="bikbark"]生得一半都剝得o架
最多要切開佢幾件 再開刀拎佢出o黎
咁o岩唔痴住d血管就唔會流血不止o架啦
然後都係口腫面腫幾日就乜事都無o架啦

:mrgreen:[/quote]

:em07: 咁o既樣點見工呀?  :em06:
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

雖然好多人都剝過大牙
惦唔掂好講口碑
話晒要開
真係要小心選擇呀!
我估私家牙醫最少埋單$1000

(p.s. 我隻大牙比您差 剛照了x-ray 四隻大牙打橫生 只有一隻可隱約見到 已經多年了,不痛。但個醫生話隻牙不健康生,導致前一隻牙注,所以建議我剝,已排期出年3月在瑪加烈剝,4天sick leave)

就算樣樣順利,都要預兩三天腫,如您的牙只出一半,要掘開打碎取出來....
原居民2004~2013

對面美景好似有個牙醫 不過我未去睇過.... :mrgreen:

智慧齒係點0架???係咪生左一定要剝??
係咪一生兩邊都會生呢??我上腭排牙後面好似生多隻牙 但係無痛 唔知係咪智慧齒呢???無奶由我再度發育生牙仔卦???

對面美景個牙醫 (Dr Yung) is very nice and his price is very reasonable my wife has some dental work done by him recently and he also cleansed our teeths twice already since we moved in - all good experience.

[quote:1221ebccd4="vivian"]我估私家牙醫最少埋單$1000
......

如您的牙只出一半,要掘開打碎取出來....[/quote]

:nowords:
咁剝唔剝好呢?

痛就緊係要剝喇!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:1228a9406e="Tomato"]
智慧齒係點0架???係咪生左一定要剝??
係咪一生兩邊都會生呢??我上腭排牙後面好似生多隻牙 但係無痛 唔知係咪智慧齒呢???無奶由我再度發育生牙仔卦???[/quote]

你上腭排牙後面生多果隻牙就係智慧齒. 唔一定會兩邊一齊生 有D人成世都唔生智慧齒. 如果夠位生 都唔一定會痛. 不過智慧齒冇乜用 而且刷牙刷唔到 容易蛀/發炎 所以好多人都會選擇剝咗佢.

祝早日甩大牙...
強則戒驕逸,處安有備;弱則暗圖強,待機而動;用兵善乘虛蹈隙,出奇制勝。- 范蠡 (自號陶朱公)

我都係一隻都未出,仲要係四隻都向橫,但係又唔係點痛(touch wood)
我明顯地係一個無智慧o既人

不過我試過有一隻牙蛀得好勁,要“道“牙根,個次真係痛到癲呀!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的