藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4798|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

88F小巴服務差劣! [複製鏈接]

(1)班次少
(2)司機時有飛站
(3)超載,妄顧乘客安全

Samething happened on 88G.

點樣飛站? 我就未試過! 客滿當然唔會停啦!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

本人經常到涌美買菜,回來時見到88F內只有七、八個人,司機見我在站上揮手示意,都不停車!此類飛站多次領教。
另外有幾次,我在藍澄灣總站等車,等到第一輛到左,落客後就絕塵而去.......要等到下一輛才可上車,前後等了25分鐘!

版主如此維護佢,你是不是88F的股東?

樓主, 如果你去涌美買菜, 俾多5毫子, 搭88D, 因為我都唔想等車....

樓主, 大家都是鄰居, 請不要人身攻擊!

我唔知你幾點坐車, 我通常晚上回家在青衣城上車, 可能晚上比較多人坐, 我坐的時候通常青衣城滿客, 中途無人落車, 所以大多數時間都唔停站, 直達藍澄灣!
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

樓主, 大家都是鄰居, 請不要人身攻擊!

我唔知你幾點坐車, 我通常晚上回家在青衣城上車, 可能晚上比較多人坐, 我坐的時候通常青衣城滿客, 中途無人落車, 所以大多數時間都唔停站, 直達藍澄灣! ...
rstfung 發表於 2010-6-8 02:00

我由入伙到現在88f都無改善,多數都在總站等待上滿人才開車,所以中途無人落車...直達....

(1)班次少
(2)司機時有飛站
大民 發表於 2010-6-6 08:35

(1) 如果多人搭,開半分鐘一班都得!
(2) 大力D揮手啦!
(3) I am happy if I am the 17th.  But 88F, I never see.
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

(2) 大力D揮手啦!
yes, I used to return R.C. from Tsingyi public swimming pool, even  it was not a preset 88f station (just for route no.409) . Because of my 大力揮手, I can successfully got on the 88f mini bus.

因為趕時間, 有次問句司機會否好快開車, 如果要等好耐我行上長青搭巴士, 點知佢答都唔答, 扮聽唔到, 仲落車食煙, 洗唔洗咁冷淡呀