藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5670|回復: 27
打印 上一主題 下一主題

大家討論下個行人路上蓋啦 [複製鏈接]

價錢:
3個設計都好似好貴,有冇人知價?

設計:
我喜歡第3個,彎彎地個個。
但唔見小巴站個樣。

其他:
其實小巴站無需要重整。
我認為蛇仔路加上蓋更值得優先做。

我都鐘意第三個, 個款靚D, 而且其餘果兩個, 個頂會裝埋D垃圾, 雨水等...唔係幾好。
同意你講蛇仔路更加須要加個上蓋。
而幾座之間加上蓋, 我覺得會整到個空間細左, 我就唔係幾鐘意勒。

我覺得各座之間既使用率比蛇仔路多...而DESIGN方面我就覺得如果要用於小巴站,第三個DESIGN會天下大亂...
my blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kingiming/
簡大帝來去奧脫福誰人能阻令人著迷

個人覺得唔值得花錢去翻新小巴站,本身已經有蓋,重做有少少浪費。
至於蛇仔路加蓋其實作用不大,第一,遮到上蛇仔頭,都係要開遮(幾座之間加蓋可以遮到上小巴去地鐵站,有部份人可以全程唔駛用遮),第二,蛇仔路好食風,我次次擔遮都係要濕,雨水唔止在上方撇過來,加蓋都冇用
價錢方面我覺得好貴,可以揀的話我寧願唔搞(其實係咪一定要做?),不過我呢d師奶仔唔識野,會唔會對於一個管理費基金來講只係小數目?

我覺得小巴站如果真係要整就用第二個design..因為實用, 由每座去小巴站就用第三個design..

蛇仔路係咪好似之前話想整但因為好貴所以無跟進.

乜有問卷呀? 我今晚返去開信箱睇下先...

講開又開, 除左上蓋, L5平台條馬路都要搞下啦...
Rambler Crest Soccer Club

幾十萬整個篷,我寧願整多些酒店的指示牌好過,等d自由行唔洗"頭惡惡",成日推門每座問。
最好整埋道行人天橋由小巴站直pang過去對面,唔洗班人周圍行,又雜又危險。
原居民2004~2013

我都唔係好同意加個篷, 寧可加強夜晚蛇仔路照明.... 無論讚唔讚成, 大家記住填問卷表達自已諗法. 我住3座, 見到個箱得好少回覆呀 !

幾十萬整個篷,我寧願整多些酒店的指示牌好過,等d自由行唔洗"頭惡惡",成日推門每座問。
最好整埋道行人天 ...
vivian 發表於 2011-6-17 01:38

唔止幾十萬,個問卷寫垃垃雜雜加埋要幾百萬埋單!

both are ugly, but no choice, I will choose No.3
:zdevil: :zdevil: :zdevil: