藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: hales
打印 上一主題 下一主題

貓糧 [複製鏈接]

咁貓女絕左育係咪唔會來m 0架??
我比比0向屋企0個幾日 我隻佬都無鼻敏感發作...所以應該唔關動物事呢....

[quote:734b8bcc1e="Tomato"]咁貓女絕左育係咪唔會來m 0架??
我比比0向屋企0個幾日 我隻佬都無鼻敏感發作...所以應該唔關動物事呢....[/quote]

狗同貓唔一樣.
狗本身既"過敏原" 比貓的"過敏原" 大粒. 所以 有些人有鼻敏感. 可能對狗係無反應. 而貓就會過敏.
不過就算過敏 都唔係無方法既.
買一部空氣清新機 要買有+ -離子 放出的那種.
過敏原粒子本身係帶負電. 當清新機放出正離子. 便會吸附在過敏原粒子上 從而令過敏原粒子重量加大什致破壞過敏原結構. 沉到地上. 人便會減小吸入. 敏感亦會減少.
===

[quote:3ca96ed8c0="Jess&Burns"][quote:3ca96ed8c0="Tomato"]咁貓女絕左育係咪唔會來m 0架??
我比比0向屋企0個幾日 我隻佬都無鼻敏感發作...所以應該唔關動物事呢....[/quote]

狗同貓唔一樣.
狗本身既"過敏原" 比貓的"過敏原" 大粒. 所以 有些人有鼻敏感. 可能對狗係無反應. 而貓就會過敏.
不過就算過敏 都唔係無方法既.
買一部空氣清新機 要買有+ -離子 放出的那種.
過敏原粒子本身係帶負電. 當清新機放出正離子. 便會吸附在過敏原粒子上 從而令過敏原粒子重量加大什致破壞過敏原結構. 沉到地上. 人便會減小吸入. 敏感亦會減少.[/quote]

原來係咁ge.... :face13:

hehe think my allergy is not related to animals.
anyway gotta try to live with them.
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:7d695c807b="bikbark"]hehe think my allergy is not related to animals.
anyway gotta try to live with them.[/quote]

試下啦試下啦~
我本來都想養多一隻. 但係去到選貓時. 就哮喘... 可能果度太多貓了.
但屋企一隻. 而家同我地一齊訓都無事. 我諗我已經免疫左了.  

如果你接左貓貓返黎 有咩問題或者須要 可以找我. 我家中都有很多資源提供.

and than 我都有6-7本貓書 同多本貓雜誌提供. 要看便pm 我吧.
===

其中一隻歲半貓女...........
另一隻黑麻麻 未影到佢.............

[quote:2543d88761="hales"]其中一隻歲半貓女...........

[/quote]

小白is   :em12:

[quote:0d7b238869="hales"]其中一隻歲半貓女...........

[/quote]

叫乜名呀~~好cute喎!!係咪好乖0架...另外一隻係黑色快d影啦~~
你地公司幫唔幫狗狗影相0架??

佢叫搞b 另一隻叫卒頭
你唔好俾佢個樣呃o左呀 佢好鬼cool o架!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:182e66963e="Tomato"][quote:182e66963e="hales"]其中一隻歲半貓女...........

[/quote]

叫乜名呀~~好cute喎!!係咪好乖0架...另外一隻係黑色快d影啦~~
你地公司幫唔幫狗狗影相0架??[/quote]

希望貓貓快d 適應啦~
===