藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 11004|回復: 41
打印 上一主題 下一主題

RC足球隊12/05賽後傳真! (vs SFXS) [複製鏈接]

12/5(日) 8:00-10:00pm 荃灣沙咀道(近福來村)。
出席: Grassman FD Dracula Stephen Eddy Ryanli 榮仔 Chee Keane  Johnny Lung alankleKui Eric (十分齊人 :em11: )

(呢段好悶,無興趣既可跳落下段)
昨晚既足球賽,過程十分刺激,雙方都全力以赴!
明顯經之前兩場比賽後,一些掉低踢波或運動既隊友,開始上力! :em19: 相信會所既健身室開張亦有幫助(我係其一)。  整體既機動性已加強! 唯獨部分位置未有明顯分工,以致互補不足及浪費氣力。 但經昨晚後,大概球員位置都可以有初步確立(純我個人意見,唔好見怪 。:em14: )

講返昨晚賽事,因對手只有5人,所以二五仔唔止我,仲有Keane同Stephen(還有個激死你,後面再講)。  開波!對方初段都膠著中,突破在15分鐘時出現,一名男子,芳齡2x,突然在RC禁區出現,更一射破網!原多佢就亞Kui,我方(對手)慶祝之餘又諗,點解多左亞Kui既 :?: (二五仔明明得Grassman Keane Stephen)。 咁先發現我方多左個人,九打八。 最後判入球炸糊,空歡喜! :twisted:

Eddy再次發揮佢鋼門本色,無論我遠抽、近射、頭頂腳踢,佢都一一救出,頂! :em16:   另一新發現係Dracula,邊有男仔又識整蛋糕,又識守龍門,點同佢fright(佢呢雙手真係罧死女)! :em04:

(悶野又黎)
短評(個人意見)
Chee保持左路威力,多次助攻,巧遇RC友Stephen,佢兩個互頂到彭彭聲,如果佢兩個打番一隊咪幾好!
Keane今次推上打中,效果亦非常好!
Eddy 話RC隊全攻型,但昨晚就大部份時間得Alankle自己搵食,反而後防有FD榮仔Eric支持大局(Eddy,佢地幫你頂左好多波,要請人食飯呀! :em19: )
中場有Johnny在右側發難,Dracula中場掃蕩 :em07: ,Ryanli負責分波
。 最後都由我地RC首席射手Eddy(要請埋我食飯),攻入一球! 零的突破! :em19:

My RC dream team will be:
GK: EddyDracula
DF: Chee(L) Stephen(R) Eric  榮仔 Billy Keane
MF: Keane Ryanli Dracula Johnny Raymond 榮仔 Stephen Kui
FW: Eddy Grassman Alankle Fish Johnny

==============================================
RC 波友: Raymond Grassman FD Dracula Stephen Eddy Ryanli 榮仔
肥度 Chee Keane Bear fishandling. Johnny Lung alanklediedsee[BF]Kui John Eric
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

真係好精彩喎.
又係eddy入波果然係RC神射手. :em11:
點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:

淨睇文章已覺得很精彩,相信現場睇會仲正,
可惜昨日行完山後就再沒有多餘的氣力過來觀戰 :em05:

[quote:d0a50cd29f="Billy"]點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:[/quote]

你覺唔覺你係RC越黎越多仇人呢? 我屋企無HiFi,炸左都唔肉痛,你就....... :evil:

[quote:8bb01c3349="grassman"][quote:8bb01c3349="Billy"]點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:[/quote]

你覺唔覺你係RC越黎越多仇人呢? 我屋企無HiFi,炸左都唔肉痛,你就....... :evil:[/quote]

呢句係代eddy問o既........ :mrgreen:

Dream team 歸 Dream team, 龍門個位,暫時都係會用最公平但最殘酷既辦法…包剪捶

草人,你評述得好"阿叔"
永遠愛著您 :em21: [/code]

真的要招募一個 keeper 帶對手套 穿舒米高球衣 咁先似樣 !!

[quote:dc84840c69="dick&queenie"]草人,你評述得好"阿叔"[/quote]

下次你黎,我寫得你仲好呀o下!

[quote:12ea9184ff="Billy"]真係好精彩喎.
又係eddy入波果然係RC神射手. :em11:
點解GK唔見GRASSMAN個名呢??? :?:[/quote]

神乜鬼射手oY 上次我講笑之麻 其實Grassman入波仲多過我la 佢好似
勁量咁 踢足兩個鐘都仲係咁渾身是勁 :em11:  而我last個半個鐘連隻腳
都遞唔起呀 :em05:
Rambler Crest Soccer Club